Israël onder vuur: raketaanvallen en infiltratie vanuit Gaza Nieuws
Auteur
07/10/2023 10:58

Israël onder vuur: raketaanvallen en infiltratie vanuit Gaza


Het weekend in Israël is tumultueus begonnen met een reeks raketaanvallen vanuit Gaza, de grootste sinds 2021. Naast de raketaanvallen zijn er meldingen van militanten die het Israëlische grondgebied zijn binnengedrongen, wat tot grondgevechten tussen deze militanten en het Israëlische leger heeft geleid.

Gevechten in de straten van Sderot

De Iron Dome, het luchtverdedigingssysteem van Israël, is actief geweest om de raketten te onderscheppen, maar er zijn desondanks beelden van schade en gewonden. Militanten zijn niet alleen te voet de grens overgestoken, maar ook met paragliders. Er zijn beelden opgedoken van gevechten in de straten van Sderot en berichten over gijzelaars die door de militanten zijn genomen. De situatie is verder geëscaleerd met meldingen van Israëlische tanks die actief zijn langs de grens en gevechtsvliegtuigen boven de Gazastrook. De IDF (Israëlische Defensiekrachten) heeft de staat van oorlog afgekondigd en er zijn berichten over honderden doden in Israël.

Burgers worden uit hun auto's getrokken door Hamasstrijders en op straat doodgeschoten, die video's zullen we je besparen. Palestijnen claimen verovering Israëlische legervoertuigen bij grens Gazastrook

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties