Spanningen lopen op: Israël reageert op aanvallen van Hamas en Hezbollah Nieuws
Auteur
08/10/2023 10:33

Spanningen lopen op: Israël reageert op aanvallen van Hamas en Hezbollah


De spanningen in het Midden-Oosten zijn de afgelopen nacht verder opgelopen. Terwijl Israël doorging met luchtaanvallen op de Gazastrook als vergelding voor de aanvallen van Hamas, werden er ook raketten afgevuurd vanuit Libanon, gericht op Israël.

Israël voerde meerdere aanvallen uit op doelen in de Gazastrook, waaronder een dichtbevolkte wijk in Gaza-stad en de stad Rafah. Videobeelden toonden hoe een flatgebouw volledig instortte door de raketaanvallen. Palestijnse raketten raakten onder andere de Israëlische steden Ashkelon en Sderot. Vanuit Libanon werden Israëlische troepen beschoten door de militante sjiitische beweging Hezbollah. Premier Netanyahu waarschuwde dat Israël "een lange en uitputtende oorlog tegemoetgaat". Het dodental van de aanvallen blijft stijgen, met honderden doden en gewonden aan beide kanten. Als reactie op de aanvallen heeft Israël de levering van elektriciteit aan de Gazastrook stopgezet.

Israëlische vergeldingsaanvallen op de Gazastrook

Vernietiging van Palestijnse boten

Lancering van raketten vanuit de Gazastrook richting Israël

Hezbollah vuurt vanuit Libanon raketten af ​​op Israël

/ / Uitgelichte artikelen

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties