Zeker 21 doden nadat bus in Italië van viaduct stort Nieuws
Auteur
04/10/2023 09:40

Zeker 21 doden nadat bus in Italië van viaduct stort


Een verschrikkelijk drama in Italië, waar zeker 21 mensen zijn omgekomen nadat een bus in Venetië van een viaduct stortte. Er wordt verwacht dat het dodental nog op zal lopen.

Minderjarigen en toeristen in de bus

Hoe dit ongeluk kon gebeuren is nog onbekend, maar vermoed wordt dat de chauffeur onwel zou zijn geworden. De bus zou door een hek zijn gereden en daarna 30 meter naar beneden zijn gevallen, waarna een felle brand ontstond. De lijnbus zat vol toeristen, waaronder meerdere minderjarigen. Onder de gewonden zouden vijf Oekraïners, een Kroaat, een Duitser en een Fransman zijn.

Luca Zaia, president van de regio Veneto, reageerde in een statement:

Het is een tragedie van enorme omvang: het voorlopige dodental spreekt van ten minste 21 slachtoffers en vijftien gewonden, van wie er vijf ernstig aan toe zijn. Helaas waren bij het ongeluk ook enkele minderjarigen betrokken.

Er werden meer dan 20 ambulances ingezet en ook de luchtambulance van Treviso werd opgeroepen. De slachtoffers en gewonden zijn van verschillende nationaliteiten, niet alleen Italianen: de identificatie van de lichamen is nog gaande, uitgevoerd door de brandweer, het hoofdbureau van politie en de gezondheidswerkers, die ik bedank voor hun inspanningen.

Ik betuig onmiddellijk het medeleven van de hele regio Veneto aan alle families die in deze uren een zeer zwaar verlies lijden of getroffen zijn door de omstandigheden. Ik heb ons hele gezondheidssysteem gevraagd om alle mogelijke middelen in te zetten om maximale hulp te bieden. (Bron: Telegraaf)

De lokale autoriteiten hebben ondertussen het noodprotocol voor grote situaties in werking gezet.

Amateurbeelden van de plek van het ongeluk

Een nieuwsbericht over de crash

Ook interessant

Ook interessant

Meer over
Delen

Reacties

Reacties