BIOS uitlezen...
Piloot van British Airways ontslagen nadat hij voor het vliegen cocaïne van een vrouwenboezem snoof Nieuws
Auteur
28/09/2023 13:02

Piloot van British Airways ontslagen nadat hij voor het vliegen cocaïne van een vrouwenboezem snoof


Als je in een vliegtuig stapt dan ga je er eigenlijk een beetje blind vanuit dat de piloot goed uitgerust, fit en enthousiast aan zijn werk begint en alle passagiers zo veilig naar de andere kant van de wereld brengt. Hij heeft tenslotte een flinke verantwoordelijkheid, dus een beetje plichtsbesef mag je wel verwachten. Dat ligt bij sommige mensen echter nét even iets anders.

Feesten in Johannesburg

Mike Beaton is namelijk zijn baan als piloot bij British Airways kwijt nadat hij nét iets te hard was losgegaan op een vrije avond in Johannesburg, de avond voordat hij het vliegtuig terug naar Londen zou vliegen. Een medewerkster van de cabin crew sloeg alarm nadat ze berichtjes van Mike kreeg, waarin stond dat hij feest had gevierd met twee locals, een Spaanse toeriste en een man uit Wales.

De piloot zou zijn shirt zijn kwijtgeraakt, daarna mee zijn gegaan naar iemands appartement alwaar de coke al vrij snel tevoorschijn werd gehaald en er een discussie zou zijn ontstaan van wiens boezem er het beste een snuifje kon worden genomen. Drie keer raden. Nadat de medewerkster aan de bel trok moest Beaton een drugstest ondergaan, waarna hij op het vliegtuig naar huis werd gezet.

De reactie van de maatschappij

British Airways reageerde door te vertellen dat veiligheid bij hen altijd topprioriteit heeft, de man ontslagen is en de zaak is doorgegeven aan het CAA (Civil Aviation Authority) die daarop zijn medische certificaat introkken waardoor hij niet meer mag vliegen. Zij vertelden:

Een luchtvaartmaatschappij moet ons onmiddellijk informeren als een Britse piloot drank of drugs heeft misbruikt bij het instappen, of tijdens het aan boord zijn van een vliegtuig. In deze gevallen zouden we de medische verklaring van de piloot onmiddellijk opschorten, wat betekent dat ze niet kunnen vliegen.

In de meeste gevallen zou de piloot een beoordeling ondergaan bij een deskundig medisch team en als ze weer wilden vliegen, zou er een uitgebreid revalidatieprogramma worden opgesteld. Aan het einde van dat proces zou de medische verklaring alleen worden hersteld als we volledig tevreden waren.

De stunt zorgde ervoor dat de vlucht werd geannuleerd, en kostte de maatschappij naar verluidt zo'n 100.000 pond.

Goed opletten, dan kun je het de volgende keer zelf

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties