Google voegt AI-functies aan zijn Pixel-camera's toe en het resultaat is doodeng AI
Auteur
26/09/2023 14:02

Google voegt AI-functies aan zijn Pixel-camera's toe en het resultaat is doodeng


Sinds de introductie van kunstmatige intelligentie is AI een toverwoord geworden. Overal vind je ineens kunstmatige intelligentie en zo introduceert Google het ook in zijn Pixel-smartphones. De Pixel 8 bevat namelijk een camera die wordt voorzien van AI en daar hebben veel mensen toch wel een beetje hun vraagtekens bij.

Foto's worden automatisch bewerkt

Zoals je kunt zien wordt het dus een makkie om een gezicht te vervangen zodat iedereen leuk op de foto staat. Hoe het precies werkt wordt (nog) niet uitgelegd, maar het lijkt erop dat de camera meerdere beelden gebruikt om de hoofdfoto te manipuleren. Daarnaast wordt het met de 'Magic Editor' een eitje om achtergronden te vervangen, storende elementen uit je foto te halen en het geheel te retoucheren.

Een boek vol nepfoto's

Technisch heel erg knap en tegelijkertijd ook best wel creepy, want uiteindelijk zit je met een hele fotobibliotheek vol foto's die niet echt zijn. Mensen op plekken waar ze niet waren, mensen met andere gezichten dan ze op dat moment eigenlijk hadden, elke foto is ineens perfect. Wellicht dat de functies uit te schakelen zijn, maar met een generatie die nu al opkijkt naar de perfecte levens en gladde lichamen van influencers vragen veel mensen zich af of dit soort tools een goede ontwikkeling zijn.

De volledige promovideo

Via Geenstijl.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties