Tech
Auteur
13/09 11:02

ICYMI: de iPhone 15 heeft USB-C, is weer een stuk sneller EN goedkoper!


Gisteravond zaten alle technerds weer klaar voor het jaarlijkse Apple-event waarin traditioneel de nieuwe lichting iPhones (en Apple Watches) wordt onthuld. Da's eigenlijk elk jaar bijna hetzelfde: sneller, beter, nóg sneller, iets betere camera, NOG sneller en de prijs die weer eens is gestegen. Wat dat betreft pakte Apple dat dit jaar net iets anders aan!

Wat zijn de verschillen?

De belangrijkste feature is eigenlijk de USB-C-poort. Of nou ja, feature, Apple had geen keuze. Vanwege Europese richtlijnen moesten ook zij aan de universele aansluiting en dus vervalt de Lightning-poort die volgens Apple veel meer voordelen heeft. Hoe dan ook, op kantoor op zoek naar een laadkabeltje wordt in elk geval een stuk makkelijker!

Uiteraard zit er ook weer een nieuwe SOC in en de A17 Pro zou gehakt moeten maken met zijn voorgangers. Klein detail: zoals de naam al doet vermoeden krijg je die alleen in een iPhone 15 Pro of Pro Max. De 'gewone' 15 moet het doen met de A16 Bionic uit de iPhone 14 Pro. Alle camera's hebben een upgrade gehad, de accuduur is beter, alle modellen krijgen het 'dynamic island', de glazen achterkant van de Pro-modellen zijn makkelijker repareerbaar en de body is van titanium en... Nou, eigenlijk waren dat de grote veranderingen. Of nou nee, de Nederlandse prijzen zijn lager dan vorig jaar, en dat heeft waarschijnlijk met de koers van de dollar te maken. Check onderstaande samenvatting van de Keynote en je bent weer helemaal op de hoogte, net als van de veranderingen aan de Apple Watch. Ga je 'm bestellen?

Poll

Poll

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Reacties

Reacties

Personen