Delen is lief

Email

Opnieuw ophef over influencer Eugenia Cooney: kijkers roepen op tot ban vanwege extreme anorexia

We hebben hier al wel vaker over Eugenia Cooney geschreven, maar voor degenen die die naam geen belletje doet rinkelen een kleine samenvatting: Eugenia is 29, vlogt op YouTube en weegt ongeveer hetzelfde als een pak Skittles. Ze lijdt overduidelijk aan heftige anorexia, al vindt ze zelf dat dat allemaal wel meevalt. Ze richtte haar YouTubekanaal in 2013 op en al vrij snel waren er zorgen vanuit de kijkers. In 2019 gaf ze toe een eetstoornis te hebben, waarna ze even van het toneel verdween om hulp te zoeken. Die kreeg ze: Eugenia zat 3 dagen op een psychiatrische afdeling waarna ze twee weken in een kliniek verbleef. Na haar comeback, enige tijd later, leek ze er beter uit te zien, maar inmiddels is alles weer terug bij het angstvallige oude.

In 2016 werd YouTube al door bezorgde kijkers opgeroepen om haar te bannen omdat haar verschijning een slecht voorbeeld zou zijn en anorexia zou promoten, en onlangs is er een nieuwe campagne gestart omdat haar fysieke verschijning nóg meer achteruit gegaan zou zijn. Oordeel zelf; zou YouTube hier inderdaad een eind aan moeten maken of is dat een brug te ver? Er zijn namelijk genoeg vrouwen die ook niet zo'n lekker zelfbeeld neerzetten (denk aan fillers, implantaten, plastische chirurgie, je kent het wel) en die krijgen alle mogelijkheden om hun platform te promoten...

Artikel delen

Embed code

Artikel delen

Embed code

Poll

So much wow

Topreactie (+)

Als je dit gaat verbieden, dan moet je ook alle online vetkleppen verbieden. Beide zijn net zo schadelijk/ongezond alleen aan de één zijn we inmiddels gewend geraakt en dit "shockeert" nog enigszins.

Reacties ()

Heb je onze app al?

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail