BIOS uitlezen...
Herendispuut Ares van studentenvereniging L.A.N.X. Amsterdam geschorst na 'mensonterende opdrachten' Nieuws
Auteur
04/09/2023 11:02

Herendispuut Ares van studentenvereniging L.A.N.X. Amsterdam geschorst na 'mensonterende opdrachten'


Jawel, het is weer eens raak bij een ontgroening voor een studentenvereniging. Nu staan die clubjes sowieso niet echt in een heel goed daglicht na het gedoe bij het Amsterdamsch Studenten Corps en natuurlijk het overlijden van Sanda Dia, en deze keer ging het (weer) mis bij een vereniging in Amsterdam. Bij het herendispuut Ares van studentenvereniging LANX, om precies te zijn.

Na alle regels, aanscherpingen en controle vonden zij het nog steeds nodig om hun eerstejaars vorig jaar november naar Roemenië te sturen voor een kennismakingsreis, en de heren daar opdrachten te laten uitvoeren om punten te verdienen. Degenen die onderaan eindigden konden sancties verwachten. Tot zover nog niet zo héél veel aan de hand, maar de opdrachten gingen behoorlijk ver, zoals de studentenvereniging zelf op hun website schrijft:

Eerstejaars van het desbetreffende dispuut kregen in dit geval een brief en een lijst mee met opdrachten die zij moesten vervullen in het buitenland. In de brief werd vermeld dat de eerstejaars geen contact mochten hebben met de buitenwereld en werd gezegd dat hun social media 24 uur per dag werden gemonitord. De lijst met opdrachten die de eerstejaars hadden ontvangen, was een puntenklassement waarbij elke opdracht punten oplevert. Deze lijst bestaat uit ongeveer tachtig opdrachten. De opdrachten waren onderverdeeld in categorieën variërend van ‘Algemeen’, zoals ‘jat een item uit The Buddhist Stripteaseclub’ tot ‘Dames en Seksgerelateerd’ zoals ‘regel een vluchteling’ en ‘naai een emmer in een steeg’, waarbij emmer staat voor vrouw. Iedere dag moesten de eerstejaars beeldmateriaal van de uitgevoerde opdrachten als bewijs uploaden. In de brief werd vermeld dat aan het eind van de reis een ranglijst wordt opgesteld. De laatste vijf in de lijst konden een sanctie verwachten waarbij de laatste drie een nog zwaardere sanctie daarbovenop zouden krijgen.

De vereniging heeft de zaak in onderzoek en denkt na over eventuele vervolgstappen.

De speech bij het Amsterdamsch Stundenten Corps van vorig jaar

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair