Amsterdamsch Studenten Corps noemt vrouwen "sperma-emmers" in toespraak, vrouwelijke leden piswoest Nieuws
Auteur
26/07/2022 10:45

Amsterdamsch Studenten Corps noemt vrouwen "sperma-emmers" in toespraak, vrouwelijke leden piswoest


De meeste mensen zien leden van het studentencorps als elitaire, seksistische, brallende kneuzen die met een hete aardappel achterin de strot en gehuld in "jasje dasje" bier hijsen en vrouwen lastigvallen. Daar kunnen we een heleboel van vinden, maar dit soort types maken de vooroordelen wel vaak waar. Ook nu in Amsterdam, waar leden van het Amsterdamsch Studenten Corps zich de woede van alle vrouwelijke leden op de hals hebben gehaald.

In toespraken en dialoogsessies werden vrouwen namelijk sperma-emmers en hoeren genoemd, en ook werden prachtige volzinnen als "de heren zullen de nekken van vrouwen breken, om hun lul erin steken" uitgesproken. Toch fijne teksten voor al die toekomstige bestuurders en managers. De vrouwelijke leden zijn het dan ook helemaal zat en hebben een brief, ondertekend door 273 vrouwelijke leden, naar de top van de vereniging gestuurd.

Instagram/lifeofyvonne

Herendiner

De uitspraken zijn door vier leden gedaan tijdens toespraken op een "herendiner" op de NDSM-werf in Amsterdam. Het (100% mannelijke) publiek was het er overigens roerend mee eens, want de complete lichting schreeuwde regelmatig "HOER" door de zaal. De vereniging is een onderzoek gestart, en voorzitter van het senaat Heleen van de Vos heeft gereageerd:

Ik ervaar de vrouwonvriendelijke, discriminerende woorden van de sprekers en anderen in de zaal als schokkend en kwetsend. Er wordt een intern onderzoek opgesteld naar alle sprekers. Daaruit kunnen sancties volgen, inclusief schorsing of beëindiging van het lidmaatschap. (Bron: nu.nl)

De vier mannen zouden behoorlijk hoge functies binnen de vereniging hebben, maar volgens de vrouwen hebben zij aangetoond "niet geschikt te zijn om aan het hoofd van de vereniging te staan". De wens is dat deze mannen uit hun functie worden gezet. Overigens reageerden niet alleen vrouwen, ook diverse mannendisputen vinden de uitspraken onacceptabel. Toch bijzonder dat er dan niemand opstond en zijn bek opentrok, maar iedereen bleef zitten, zuipen en "HOER" roepen. Da's nou niet direct een teken van afkeur...

Tweede keer

Dit is overigens niet de eerste keer dat dit corps in de problemen komt, want vorig jaar verloren de bestuursleden van de vereniging hun bestuursbeurzen (á 15K per jaar) vanwege meerdere incidenten tijdens ontgroeningen. Leuk joh, studeren!

UPDATE: na de huidige incidenten blijft ook het aankomende jaar de geldkraan dicht.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties