Delen is lief

Email

Grote groepen jongeren mishandelen 14- en 18-jarigen in Purmerend en Zaandijk

We horen vaak genoeg over een knokpartijtje links of rechts, of een incidentele overval, maar op sommige plekken loopt alles inmiddels gierend uit de klauwen. In de Geulenstraat in Purmerend bijvoorbeeld, waar de lokale snackbar al 6 keer overvallen is, de Aldi daar ook geregeld mee te maken heeft en het geweld van jongeren de overhand begint te krijgen. Onlangs kreeg een 14-jarige rake klappen van een groep jongeren, en een uur later was het raak op het station van Zaandijk waar een 18-jarige in elkaar werd geslagen door een groep van 30 (!!!) jongens en meisjes. Inmiddels zijn er twee aanhoudingen verricht, waarbij het gaat om verdachten van 13 en 16 jaar oud. Burgemeester van Purmerend Ellen van Selm reageerde:

Dit is onacceptabel gedrag en we treden hier ook hard tegen op. Ik leef mee met het slachtoffer. Dit is voor een kind verschrikkelijk om mee te maken. De politie heeft snel gehandeld en er zijn inmiddels ook arrestaties verricht. Ik wil graag een oproep doen aan getuigen om zich te melden. Deze informatie is van groot belang voor politie voor de opsporing en vervolging. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem.

Overigens is er vannacht een 17-jarige gewond geraakt bij een steekpartij, dus het houdt niet op, niet vanzelf...

Anderen bekeken ook

Topreactie (+)

Als ik een racist ben als ik zeg dat ik een verschrikkelijke pleuris hekel heb aan dit genetisch ondergeschikte tyfus volk uit noord Afrika, nou dan ben ik met trots een racist!

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail