Amerikaanse voedselbezorger ontslagen na uitschelden klant vanwege fooi Nieuws
Auteur
07/07/2023 10:03

Amerikaanse voedselbezorger ontslagen na uitschelden klant vanwege fooi


Het Amerikaanse fooi-systeem is te kansloos voor woorden. Medewerkers van restaurants of bezorgers krijgen een zéér mager uurloon en zodoende zijn ze afhankelijk van fooien om hun inkomen te spekken. Dat gaat niet om lullige bedragen, want een fooi van tussen de 15 en 20 procent wordt als normaal gezien. Wat eigenlijk gek is, want het bezorgen van 3 kipnuggets is exact nét zoveel werk als het bezorgen van een met kaviaar ingelegde duivenscrotum, maar om de een of andere reden moet je dáár veel meer fooi voor geven. Ergo: stom systeem.

Deze Amerikaanse bezorger, laten we hem Corey noemen omdat hij zo heet, vond echter dat zijn fooi véél te mager was toen hij een pizza afleverde bij het huis van Lacey Purciful in Texas. Zij liet 5 dollar fooi achter op een bestelling van 20 dollar, oftewel een fooi van zo'n 25%. Dat vond meneer niet genoeg, want nadat hij bijna de pizza op de grond liet kletteren snauwde hij de vrouw af: “I just want to say, it’s a nice house for a $5 tip. F–k you."

Helaas knalde de vrouw de beelden op TikTok, gingen die viraal en raakte Corey zijn baan kwijt. De vrouw ontving daarna 75 dollar aan tegoedbonnen als excuses.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties