Delen is lief

Email

Amerikaanse voedselbezorger ontslagen na uitschelden klant vanwege fooi

Het Amerikaanse fooi-systeem is te kansloos voor woorden. Medewerkers van restaurants of bezorgers krijgen een zéér mager uurloon en zodoende zijn ze afhankelijk van fooien om hun inkomen te spekken. Dat gaat niet om lullige bedragen, want een fooi van tussen de 15 en 20 procent wordt als normaal gezien. Wat eigenlijk gek is, want het bezorgen van 3 kipnuggets is exact nét zoveel werk als het bezorgen van een met kaviaar ingelegde duivenscrotum, maar om de een of andere reden moet je dáár veel meer fooi voor geven. Ergo: stom systeem.

Deze Amerikaanse bezorger, laten we hem Corey noemen omdat hij zo heet, vond echter dat zijn fooi véél te mager was toen hij een pizza afleverde bij het huis van Lacey Purciful in Texas. Zij liet 5 dollar fooi achter op een bestelling van 20 dollar, oftewel een fooi van zo'n 25%. Dat vond meneer niet genoeg, want nadat hij bijna de pizza op de grond liet kletteren snauwde hij de vrouw af: “I just want to say, it’s a nice house for a $5 tip. F–k you."

Helaas knalde de vrouw de beelden op TikTok, gingen die viraal en raakte Corey zijn baan kwijt. De vrouw ontving daarna 75 dollar aan tegoedbonnen als excuses.

Artikel delen

Embed code

Check dit dan

Topreactie (+)

Ga ergens anders mensen afzeiken JJ

Reacties ()

Heb je onze app al?

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail