Rob Jetten wil 28 miljard uitgeven voor 0,000036 graden minder termperatuurstijging Politiek
Auteur
21/06/2023 10:02

Rob Jetten wil 28 miljard uitgeven voor 0,000036 graden minder termperatuurstijging


Het gaat niet zo goed met het klimaat en daar moet wat aan gedaan worden, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Laat dat maar over aan Rob Jetten, want die heeft al een heel pakket maatregelen klaarliggen. Je kunt de klok er haast op gelijkzetten want dat betekent maar één ding: alles wordt duurder. Autorijden, vliegen, energie, voedsel, leg maar vast wat centjes opzij want als het aan Rob ligt dan hoesten we met zijn allen die benodigde 28,1 miljard op.

Maar wat levert dat krankzinnige bedrag ons nou uiteindelijk op? Nou, 22 megaton aan CO2-reductie. Da's een boel hè? Met zoveel besparing zou je zeggen dat de wereld wel gered is, maar helaas: Alexander Kops van de PVV maakt een einde aan die hoop. Hij stelde Rob Jetten namelijk de vraag hoeveel dit peperdure pakket ons op gaat leveren, en het antwoord was schokkend: 0,000036 graden.

We herhalen het even voor die mensen achterin de zaal: nul komma nul nul nul nul drie zes graden. We snappen nu dat Rob Jetten zijn lach bijna niet meer in kon houden.

Even vergelijken

Kops trok meteen even de vergelijking met China, dat PER DAG 27 megaton CO2 uitstoot. Oftewel, energie-armoede, nieuwe bouwcrisis, torenhoge prijzen en kromliggende Nederlanders voor iets dat China binnen één dag weer tenietdoet. Nee, lekker bezig Robbie! We vergeven hem overigens even dat hij een nul vergeten is, maar een handige Twitteraar heeft de berekeningen even verbeterd. Een ander berekende overigens meteen even wat er zou gebeuren als de complete wereldbevolking dezelfde maatregelen zou nemen en per persoon dezelfde reductie zou bewerkstelligen, en ook dat resultaat is bizar: 0,0162 graden. Koekoek.

Oeps, nulletje vergeten

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties