Zo zag voormalig Jackass-ster Bam Margera er 20 jaar geleden uit Lifestyle Instagram/bam_margera
Auteur
25/04/2023 08:04

Zo zag voormalig Jackass-ster Bam Margera er 20 jaar geleden uit


Het gaat al een tijdje niet zo lekker met voormalig Jackass-ster Bam Margera (43). Het leek hem vroeger volledig voor de wind te gaan: een succesvolle skatecarrière, meerdere endorsements en dankzij Jackass ook een hele stapel televisieprogramma's als Viva la Bam en Bam's Unholy Union.

Echter ging het helemaal mis toen in 2011 zijn allerbeste vriend Ryan Dunn bij een eenzijdig auto-ongeluk om het leven kwam. Drank, drugs, meerdere inzinkingen met als dieptepunt Jackass deel 4. Hij werd daar namelijk van de set getrapt omdat hij zich niet aan de afspraken over nuchter blijven kon houden, waarna hij fans smeekte de film te boycotten.

Op zijn Instagram komen regelmatig beelden voorbij waarop het lijkt dat hij zijn leven aan het beteren is, maar helaas worden die al snel afgewisseld met warrige posts waarin hij zijn voormalige collega's door het slijk haalt en het dus lijkt alsof die afkickpogingen weinig zin hebben. Het is dan ook een bizar verschil: Bam nu en Bam in 2003...

In den beginne

Bam was vooral in het begin van de Jackass-periode voor veel mensen een van de favoriete leden van de crew. Zo leip als een deur, een bijzonder goeie skater en nooit te beroerd om Johnny Knoxville, Steve-O, Chris Pontius, Wee Man, Ryan Dunn, Dave England, Ehren McGhehey of Preston Lacy een oor aan te naaien. Of een ferme stoot in de ballen te verkopen, want op de set was niemand veilig.

Ook Phil en April Margera, Bams ouders, kregen het vaak zwaar te verduren. Een krokodil in de keuken, een metalband (of een lading vuurwerk) in de slaapkamer en natuurlijk fysiek geweld tegen zijn pa: je zou zowaar medelijden met ze krijgen. Vooral in het begin was Phil vaak de pineut.

Arme Phil

De allereerste Jackass

De allereerste aflevering van Jackass werd uitgezonden op 1 oktober 2000 op MTV. De aflevering begon met een waarschuwing, don't try this at home, en bevatte onder andere de 'Big Wheel Craze' waarbij Johnny Knoxville op een kinderfietsje reed en opzettelijk crashte. Dat leverde hem direct zware verwondingen aan zijn rechterhand op. Tijd om daar nog eens van te genieten!

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties