BIOS uitlezen...
Leerlingen reageren op de taalgids van het LAKS: "Woke vind ik niks!" Nieuws
Auteur
13/04/2023 11:15

Leerlingen reageren op de taalgids van het LAKS: "Woke vind ik niks!"


Gedoetje gisteren hoor, rondom de adviezen van het LAKS over het nieuwe taalgebruik op scholen. Mocht je dat gemist hebben dan kun je je hier even inlezen, maar de reacties links en rechts vlogen je gisteren om de oren. De Telegraaf peilde de mening onder een aantal scholieren en hun mening lijkt redelijk eensgezind.

Bij Khalid en Sophie reageerde ook Eric Corton op het advies en hij denkt er, zoals wellicht verwacht, net even iets anders over.

Ze vragen gewoon aan mensen binnen het onderwijs: "denk er eens over na om dat misschien te kunnen veranderen", zodat je iederéén aanspreekt in plaats van jongens en meisjes, maar deze krant gebruikt dus over de hele breedte het woord moet. Er moet helemaal niks. Dat wordt ervan gemaakt door deze rioolkrant op dit vlak.

En natuurlijk duiken Van Haga en Wilders daar weer op, als een soort bokken op de haverkist, want die laten zich natuurlijk aan alle kanten hierdoor inspireren zodat de hele zogenaamde woke-cultuur als een soort neofascistisch instituut wordt gezien, wat nonsens is. Het zijn tips van scholieren.
De Telegraaf

De volledige video

Eric Corton bij Khalid en Sophie

Nog meer interessants

Nog meer interessants

Reacties

Reacties

Personen