Je kon erop wachten: ook "jongens en meisjes" binnenkort in de schoolklas VERBOTEN Nieuws
Auteur
12/04/2023 11:58

Je kon erop wachten: ook "jongens en meisjes" binnenkort in de schoolklas VERBOTEN


Vroeger kon je het LAKS (Landelijk Actie Komitee Scholieren) bellen als je je examen te moeilijk vond en dan maakten zij daar een journaal-item over waarna er eigenlijk nooit echt iets veranderde. Prima systeem, maar ook zij moeten natuurlijk met hun tijd meegaan en dan is er anno 2023 nog maar één uitweg: woke. Er moeten namelijk volgens deze groep mensen een heleboel zaken en termen veranderen, dus even een kleine opsomming:

  • Geen "Goedemorgen jongens en meisjes" maar "Goedemorgen allemaal" want gendergelijkheid
  • Geen "Achterstandsleerling" of "Achterstandsschool" want segregatie
  • Geen "Gehandicapt kind" maar "Kind met een beperking"
  • Geen "Zittenblijven" maar "Doubleren"
  • Geen termen als "Brandweerman" maar "Brandweerkracht" want genderinclusief
  • Geen onderscheid tussen hoger en lager onderwijs

Verder moet de schoolpas genderneutraal worden zodat daar naast M en V ook een X kan komen staan, en moeten groepjes niet meer worden verdeeld aan de hand van gender. Zou ook een mooi zootje worden overigens, aangezien er daar al zo'n 100 van zouden bestaan, maar dat terzijde. Ook de term "excellente school" zou moeten verdwijnen aangezien dat wel eens aan zou kunnen geven dat andere scholen minder zijn.

We wachten af tot de term "Doubleren" door de term "Gezellig nog een jaartje in dezelfde klas blijven omdat je het zo leuk vindt en helemaal niet omdat je slechte cijfers haalde, nee hoor, gewoon lekker een extra jaar op school doorbrengen, hoera!" wordt vervangen. We durven het haast niet te vragen, maar is dit een goede zaak of compleet doorgeslagen mafkezerij van een woke-clubje dat zijn mening door wil drukken? Roept u maar.

Wat vinden mensen op straat ervan?

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties