BIOS uitlezen...
Elon Musk maakt gehakt van BBC-verslaggever die hem van 'hate speech' op Twitter beschuldigt Random
Auteur
13/04/2023 09:12

Elon Musk maakt gehakt van BBC-verslaggever die hem van 'hate speech' op Twitter beschuldigt


Het is natuurlijk best wel een risico als je Elon Musk in het hol van de leeuw aanvalt op het beleid van Twitter, maar verslaggever James Clayton van de BBC deed een verwoede poging om hem het vuur aan de schenen te leggen.

Beschrijf dan iets hatelijks. - Ik bedoel, je weet wel, alleen inhoud die een reactie uitlokt, iets dat iets kan bevatten dat enigszins racistisch of enigszins seksistisch is, dat soort dingen. Dus jij denkt dat als iets een beetje seksistisch is, het verboden moet worden? - Nee. Is dat wat je zegt? - Ik zeg niets. Ik zeg... - Nou, ik ben gewoon nieuwsgierig. Ik probeer te begrijpen wat je bedoelt met haatdragende inhoud. Ik vraag om concrete voorbeelden. En je zei net dat als iets een beetje seksistisch is, dat haatdragende inhoud is. Betekent dit dat het verboden moet worden? Kun je één voorbeeld noemen? - Ik heb echt geen behoefte aan... Kun je geen enkel voorbeeld noemen?

In dit soort gevallen, waarbij je een CEO op alle hate speech op T(w)itter en hun coronabeleid aanvalt, is het altijd wel verstandig om je fatsoenlijk in te lezen. Want als je iemand tegenover je hebt zitten die een IQ van 155 heeft en leiding geeft aan meerdere multinationals, dan kun je natuurlijk ook zo links en rechts een pittige vraag terug verwachten. Dát stukje was James blijkbaar even vergeten...

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties