Wow: snowboarder verdwijnt onder een dik pak sneeuw, wordt gered door een oplettende skiër Sport
Auteur
02/04/2023 11:58

Wow: snowboarder verdwijnt onder een dik pak sneeuw, wordt gered door een oplettende skiër


Snowboarder Ian Steger, afkomstig uit de staat Washington, is gered door een oplettende skiër nadat hij tijdens het snowboarden bij Mount Baker in een boomput viel en ondersteboven in de sneeuw belandde.

Deze dappere wintersporter was met zijn vriendengroep in het achterland van Mount Baker aan het snowboarden, in een gebied waar hij al honderden keren eerder was geweest, toen het noodlot toesloeg; hij viel achterover in een boomput en kon zichzelf niet meer bevrijden en zijn vrienden waren niet in staat om hem te vinden.

Wat er gebeurde, was dat toen we de bomen in gingen, ze zo smal waren dat we allemaal onze eigen lanen en steegjes vonden. Degene die ik koos, was toevallig degene met een grote boom erin, een gat waar ik in viel [...] Ik zou sterven op mijn eigen berg in een gebied dat ik honderden keren heb gereden

Gelukkig was skiër Francis Zuber lekker scherp die dag en zag met zijn haviksogen dat er een klein stukje snowboard boven de sneeuw uitstak en de rest is geschiedenis zie je op zijn bodycambeelden.

/ / Deze dingen wil je niet missen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties