BIOS uitlezen...
Tim Hofman op bezoek bij kunstenaar Joseph Klibansky vanwege 'gitzwarte werkomstandigheden' Nieuws
Auteur
31/03/2023 12:04

Tim Hofman op bezoek bij kunstenaar Joseph Klibansky vanwege 'gitzwarte werkomstandigheden'


In het atelier van Joseph Klibansky (39) in Naarden werken ongeveer twintig mensen aan de grote glanzende sculpturen die hij ontwerpt en waarmee hij wereldberoemd is geworden. Vooral bij de rich en famous is zijn werk mega populair en zelf leeft hij ook als een koning. Zijn vermogen wordt op luttele miljoenen geschat en zijn klantenkring bestaat uit onder anderen Demi Lovato, Madonna, Rico Verhoeven, Sergio Ramos en Timbaland. Niet de minsten dus.

Er kwamen bij BOOS echter verhalen binnen over slechte werkomstandigheden, gevaarlijke stoffen en gebrek aan veiligheidsmaatregelen. Reden genoeg voor een klein bezoekje aan het bedrijf en al snel ontaardt het gesprek in een flinke welles-nietes-discussie, en de broer van Joseph vindt het allemaal wel héél erg op het verhaal van een boze ex-werknemer lijken.

Saillant detail: gisteren rond 16:00 deelde Klibansky een statement waarin stond dat ze zich niet herkennen in de in de uitzending geschetste omstandigheden. Dat was normaal gesproken ook het tijdstip dat de video van BOOS online zou staan, ware het niet dat deze door een storing een uur later kwam. Zonder de uitzending gezien te hebben een statement maken is ook ietwat vreemd...

De volledige video

Een deel van het statement van Klibansky

Graag nemen wij gebruik van deze gelegenheid om onze reactie te geven op de uitzending van BOOS.

Vorige week werden wij plotseling overvallen door een tv-ploeg van BOOS met zware aantijgingen over het onveilig gebruik van gevaarlijke stoffen (kwartsstof) en andere zogenaamde misstanden binnen ons bedrijf. Later bleken deze aantijgingen geïnitieerd vanuit rancuneuze voormalige medewerkers.

Hoewel wij de aard van het programma BOOS over het algemeen waarderen, waarbij het zich sterk maakt voor mensen die op uiteenlopende thema’s benadeeld zijn, is het uiterst belangrijk dat er goed wordt gekeken naar motieven van de mensen die zij helpen en een evenwichtige weergave van de gehele casus weergeven.

Omdat wij de veiligheid van onze werknemers van groot belang vinden en omwille van de manier waarop wij zijn neergezet, hebben wij een transparante weergave van feiten op een rij gezet die een vollediger beeld van het geheel schetsen.

Lees de rest van het statement hier.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties