BIOS uitlezen...
Catherine Keyl sloopt woke prinsjes en prinsesjes in heerlijke column over grensoverschrijdend gedrag Nieuws
Auteur
30/03/2023 18:04

Catherine Keyl sloopt woke prinsjes en prinsesjes in heerlijke column over grensoverschrijdend gedrag


De meningen over woke zijn wereldwijd behoorlijk verdeeld. Aan de ene kant van het spectrum vind je de mensen die vinden dat alles inclusiever, diverser, vrouwvriendelijker en plantaardiger moet, aan de andere kant vind je mensen die dat overdreven gehamer op dat soort zaken afleidt van waar het écht om draait. Daar vinden we mensen als Johan Derksen, en ook Catherine Keyl. Jawel, die mevrouw van de 5 Uur Show waar je moeder vroeger naar keek.

In haar column in de Telegraaf haalt ze namelijk keihard uit naar alle prinsjes en prinsesjes van deze wereld die alles op een presenteerblaadje krijgen aangereikt en bij de minste of geringste weerstand al in paniek raken en zich benadeeld voelen. Ze haalde daarbij een pijnlijk voorbeeld van een geschorste chirurg aan:

Het begint allemaal wat raar te worden. Ik hoorde van een uitstekende vrouwelijke chirurg in een Amsterdams ziekenhuis, die geschorst is omdat ze aan haar assistente vroeg: ’Kun je me die tang aangeven, schat?’ Het woord ‘schat’ mocht niet en nu gaan er dus mensen dood die niet geopereerd worden omdat de chirurg ’schat’ zei. (Bron: telegraaf.nl)

Ook moest Aïcha Marghadi het ontgelden. Je weet wel, die dame tegen wie Jack van Gelder had gezegd dat ze bij hem in bad moest komen zitten waarvoor hij 20 jaar later door de Volkskrant aan de hoogste boom werd gehangen:

Jack van Gelder zat niet in bad toen hij een medewerkster uitnodigde erin te stappen, hij zat aan de telefoon. De medewerkster hoefde alleen maar te zeggen: ’Ach Jack, met jouw postuur is er toch geen plek voor mij.’ Klaar. Die fantastische reportages van de Volkskrant zullen vast omzetverhogend zijn en nodig in deze barre krantentijden. Maar ik noem de Volkskrant voortaan Volksgericht, want al zeker drie mensen die ik ken zijn er totaal door in de vernieling geraakt. Veroordeeld door een krant. (Bron: telegraaf.nl)

De gehele column kun je hier lezen. Overigens deed Aïcha Marghadi gisteren haar verhaal bij Beau, maar of ze daar veel steun mee binnen heeft gehaald wagen we te betwijfelen. Mensen spreken over een flinterdun verhaal en een gebrek aan aandacht, en dat was vast niet haar bedoeling, al werd ze ook stevig geholpen door Beau die niet één kritische vraag durfde te stellen.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties