Delen is lief

Email

Nieuwe ophef: voetballer El Yaakoubi weigert mee te doen aan One Love-campagne en is niet langer aanvoerder

Weet je nog, een tijdje geleden, dat gedoe rondom die Islamitische voetballers (waaronder Redouan El Yaakoubi) die weigerden de One Love-aanvoerdersband te dragen omdat ze niet geassocieerd wilden worden met positiviteit over de LHBTIQ-gemeenschap? Dat verhaal krijgt een extra staartje en inmiddels heeft Excelsior de aanvoerdersband van El Yaakoubi afgepakt.

Op 19 maart was er tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur een groot spandoek waarop het One Love-logo stond, samen met tekst "Samen tegen racisme en discriminatie". Je zou haast zeggen dat je daar niet tegen kunt zijn, maar tijdens het fotomoment bij dat bewuste spandoek stonden El Yaakoubi en Marouan Azarkan demonstratief hun veters te strikken. Ook droeg eerstgenoemde wederom niet de One Love-aanvoerdersband die de overige aanvoerders in die bewuste speelronde wél droegen.

Hierover ontstond uiteraard ophef, en inmiddels is Excelsior met een verklaring gekomen:

Noch Excelsior Rotterdam, noch Redouan el Yaakoubi discrimineert of distantieert zich van welke bevolkingsgroep dan ook. Dat dit beeld ontstaan is betreuren we ten zeerste, iets wat we overigens ook zeker onszelf kwalijk nemen', beginnen de Kralingers. Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is. [...] Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie.

Wie er wél aanvoerder wordt is nog niet bekend. Wordt vervolgd!

Het moment van de foto's

Dominee Gremdaat hakte er de vorige keer stevig op in

Artikel delen

Embed code

Zeker even checken

Topreactie (+)

Wat is er gebeurt met vrijheid van meningsuiting ? Als je hier niet achterstaat als persoon is dat toch je goedrecht? bizar dat je vandaag de dag dan gecanceld wordt. Wat ontiegelijk kut is Nederland en de wereld geworden. Ik kan niet wachten tot het ploft! De invloed van woke zoals de gender meuk, racisme, betutteling op alles want dat kan echt niet wordt steeds erger en gaat onze maatschappij geheel ontwrichten op termijn. We slaan compleet door in deugzaamheid en betutteling van wat anderen moeten. En vergeten onderweg onze grondrechten. Zolang iets maar in je straatje past van woke dan is het ok, maar is dat niet het geval dan maakt de maatschappij je kapot! Ondanks dat het je recht is om anders over zaken te denken en praten! ??? Waar gaat het straks stoppen. Waar trekken mensen individueel de grens voor ze dit niet meer pikken. Bizar dat de overheid bedrijven enz hier in meegaan. Dit is echt een heel gevaarlijke ontwikkeling! Mark my words!

Reacties ()

Download onze app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail