Nieuwe ophef: voetballer El Yaakoubi weigert mee te doen aan One Love-campagne en is niet langer aanvoerder Nieuws
Auteur
29/03/2023 10:18

Nieuwe ophef: voetballer El Yaakoubi weigert mee te doen aan One Love-campagne en is niet langer aanvoerder


Weet je nog, een tijdje geleden, dat gedoe rondom die Islamitische voetballers (waaronder Redouan El Yaakoubi) die weigerden de One Love-aanvoerdersband te dragen omdat ze niet geassocieerd wilden worden met positiviteit over de LHBTIQ-gemeenschap? Dat verhaal krijgt een extra staartje en inmiddels heeft Excelsior de aanvoerdersband van El Yaakoubi afgepakt.

Op 19 maart was er tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur een groot spandoek waarop het One Love-logo stond, samen met tekst "Samen tegen racisme en discriminatie". Je zou haast zeggen dat je daar niet tegen kunt zijn, maar tijdens het fotomoment bij dat bewuste spandoek stonden El Yaakoubi en Marouan Azarkan demonstratief hun veters te strikken. Ook droeg eerstgenoemde wederom niet de One Love-aanvoerdersband die de overige aanvoerders in die bewuste speelronde wél droegen.

Hierover ontstond uiteraard ophef, en inmiddels is Excelsior met een verklaring gekomen:

Noch Excelsior Rotterdam, noch Redouan el Yaakoubi discrimineert of distantieert zich van welke bevolkingsgroep dan ook. Dat dit beeld ontstaan is betreuren we ten zeerste, iets wat we overigens ook zeker onszelf kwalijk nemen', beginnen de Kralingers. Het niet plaatsnemen achter de grote OneLove-banner tijdens de teamfoto heeft hierbij, zowel intern als extern, voor veel ruis en onbegrip gezorgd en daardoor zijn we zowel als club als speler in een positie terechtgekomen die voor beiden niet wenselijk is. [...] Daarom hebben we in het belang van de club, de speler en sportieve doelstelling die we samen hebben, gezamenlijk besloten de aanvoerdersband elders binnen het team te beleggen. Zodat zowel club als speler zich vrij en comfortabel voelt in de rol die beiden hebben in de maatschappij. Deze keuze doet niks af aan de belangrijke rol die Redouan als persoon, mens en professional vervult binnen de kleedkamer en op het veld. Deze staat op geen enkele manier ter discussie.

Wie er wél aanvoerder wordt is nog niet bekend. Wordt vervolgd!

Het moment van de foto's

Dominee Gremdaat hakte er de vorige keer stevig op in

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair