BIOS uitlezen...
Video van de politiemedewerkers die geschorst zijn na racistische uitlatingen in Parijs Algemeen
Auteur
27/03/2023 09:36

Video van de politiemedewerkers die geschorst zijn na racistische uitlatingen in Parijs


Niet alleen de wedstrijd tegen Frankrijk die het Nederlands elftal met 0-4 verloren was behoorlijk kansloos, maar ook de beelden die nu rondgaan van de 6 politiemedewerkers die in hun privétijd de wedstrijd bezochten, gaan nergens over.

Zes knuppels uit Oost-Nederland zijn per direct geschorst naar aanleiding van een video waarin ze (buiten werktijd om) racistische en kansloos commentaar over 'mensen van kleur' hebben gemaakt. Op social media gaan beelden rond van een busje dat door Parijs rijdt waarbij er links en rechts mensen worden beledigd; dingen als "er is maar één blanke op straat" en "Er staat er weer eentje met een bomgordel hier".

De politie is 'erg geschrokken'

De politie heeft uiteraard een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de video en de betrokken medewerkers zijn zo lang het onderzoek loopt per direct buiten functie gesteld.

Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen. Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel

Eén persoon had blijkbaar een vooruitziende blik toen 'ie zei dat ze door deze opmerkingen in het achtuurjournaal zullen komen. Nou, dat is toch aardig geluk.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Reacties

Reacties

Personen