Een rapper een rapper noemen mag ook al niet meer omdat racisme Nieuws
Auteur
13/03/2023 09:30

Een rapper een rapper noemen mag ook al niet meer omdat racisme


Nu is er anno 2023 al een hele lijst met woorden die je niet meer mag gebruiken omdat ze als racistisch worden gezien. Daar kunnen we er nu eentje aan toevoegen en om eerlijk te zijn zagen we die even niet aankomen. Het gaat namelijk om het woord 'rapper'. Dat is namelijk hetzelfde als het n-woord. Echt, we zouden graag zeggen dat we het verzonnen hebben of dat het om een slechte 1 april-grap gaat maar nee.

Het verhaal zou begonnen zijn bij Sor, een rapper (die afgelopen week 2 Edisons mee naar huis mocht nemen) die niet meer zo genoemd wilde worden omdat Maan en Goldband ook niet worden aangekondigd met 'zangeres' en 'band'. Dit werd opgepakt door Rotjoch (die je wellicht nog kent van 101Barz) die nog een stapje verder ging: een rapper aankondigen met 'rapper' is hetzelfde als het n-woord gebruiken. Oftewel, het is allemaal racisme en discriminatie.

Of zou het wellicht gaan om het feit dat Sor (samen met veel andere rappers) nog net niet dezelfde mainstream bekendheid geniet en media daarom graag even vermelden dat het om een rapper gaat? De kans is namelijk best groot dat je ouders wél van Maan hebben gehoord, maar bij de naam Sor wel even de wenkbrauwen fronsen. Enneeeeuh, Rapper Sjors dan? Mag dat nog wel? Moeilijk allemaal.

Het statement van Sor

De video van Rotjoch op je beeldscherm

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties