Eindelijk: Fawlty Towers krijgt na 40 jaar een vervolg, mét John Cleese TV
Auteur
08/02/2023 14:00

Eindelijk: Fawlty Towers krijgt na 40 jaar een vervolg, mét John Cleese


Engeland heeft een heleboel legendarische comedyseries voortgebracht, maar een van de allerbeste blijft toch wel Fawlty Towers. De idiote situaties rondom het hotel waarin Basil en Sybil Fawlty de boel proberen draaiende te houden blijven ook na veertig jaar hilarisch en voor alle fans die twee seizoenen wat weinig vonden is er goed nieuws: er komt een vervolg!

Nee, niet een of andere suffe reboot met nieuwe acteurs en wokerige verhaallijnen, nee, John Cleese zal namelijk zélf de rol van Basil weer vervullen! Ook zal hij het script schrijven. Niet alleen overigens, maar samen met zijn dochter Camilla, die eveneens in de serie te zien zal zijn. John zal overigens wel de enige uit de originele serie zijn die terugkeert: Prunella Scales (Sybil Fawlty) heeft Alzheimer, Connie Booth (Polly) is gestopt met acteren en Andrew Sachs (Manuel) is overleden.

John Cleese is overigens een groot tegenstander van alles dat woke en cancel culture is, dus op softe grappen hoeven we niet te rekenen. Ook al dacht de BBC daar een tijdje geleden anders over: de aflevering 'The Germans' (Don't mention the war!) werd eerst offline gehaald en werd later met een disclaimer weer teruggezet.

Nog even 10 heerlijke hoogtepunten uit de eerste serie

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties