Dodental in Turkije en Syrië opgelopen tot bijna 5000, veel bizarre beelden op social media Nieuws
Auteur
07/02/2023 09:33

Dodental in Turkije en Syrië opgelopen tot bijna 5000, veel bizarre beelden op social media


Dat Turkije en Syrië zondagnacht zijn getroffen door een aardbeving zal je niet ontgaan zijn. Het epicentrum lag zo’n 26 kilometer ten noordwesten van Gaziantep, een grensstad in Zuid-Turkije. De aardbeving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter en heeft een enorme ravage veroorzaakt. Het trieste resultaat tot nu toe: ruim 3800 doden in Turkije en meer dan 1400 in Syrië. Daarnaast zijn er ook nog meer dan 20.000 gewonden gevallen en duizenden gebouwen in elkaar gestort. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft 7 dagen van nationale rouw afgekondigd.

Doneren

Het Rode Kruis heeft gister Giro 7244 geopend voor slachtofferhulp, waar inmiddels al 1,2 miljoen euro op binnen is gekomen. Doneren doe je hier.

Beelden op social media

Op social media gaan er uiteraard veel beelden rond van instortende gebouwen en video's en foto's die de enorme ravage laten zien. Naast al deze ellende zijn er gelukkig ook video's opgedoken waarin te zien is hoe diverse kinderen levend onder het puin vandaan gehaald worden. De Wereldgezondheidsorganisatie vreest echter dat het dodental in de komende weken kan oplopen tot 20.000.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties