Elon Musk op podium Dave Chappelle uitgejouwd vanwege aanval op immunoloog Anthony Fauci Nieuws
Auteur
13/12/2022 11:00

Elon Musk op podium Dave Chappelle uitgejouwd vanwege aanval op immunoloog Anthony Fauci


De rijkste man ter wereld Elon Musk is sinds zijn aankoop van Twitter behoorlijk om zich heen aan het meppen. Zo moest voormalig hoofd moderatie van Twitter Yoel Roth het ontgelden. Hij zou verantwoordelijk zijn geweest voor het aanpakken van onder andere haatreacties op Twitter (wat ons best een gebed zonder eind lijkt), en zoals bekend laat Musk wat dat betreft de touwtjes wat meer vieren. Elon haalde een fragment uit een proefschrift van Roth aan om hem zwart te maken, en ook probeerde hij met het openbaar maken van allerlei interne Twitter-documenten te bewijzen dat Twitter altijd een politieke voorkeur heeft gehad en een bewust los beleid had op het verspreiden van kinderporno.

Zijn laatste slachtoffer was Anthony Fauci, de Amerikaanse Ernst Kuipers/Hugo de Jonge, die als immunoloog het Amerikaanse RIVM adviseerde. Musk vindt dat hij vervolgd moet worden omdat hij veel doden op zijn geweten zou hebben. Dat liet hij overigens weten door in diezelfde tweet een sneer uit te delen naar de immer groeiende lijst met pronouns die mensen gebruiken.

BOEEEEEEEEEEEE

Dat levert hem uiteraard bakken kritiek op en dat werd tijdens een show van Dave Chappelle pijnlijk duidelijk. Elon Musk werd daar het podium opgehaald maar werd keihard uitgejoeld. Hij wuift het zelf weg als 90% gejuich en slechts 10% linkse boeroepers, en ook Dave probeerde de avond nog te redden door te zeggen dat het geroep alleen van mensen in goedkope stoelen kwam, maar echt gezellig werd het niet meer.

Beelden van het incident

Ook Marc van Ranst reageerde op de tweet

/ / Uitgelichte artikelen

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties