VIDEO: Het gevreesde artikel over "Tiran" Matthijs van Nieuwkerk is dan eindelijk gepubliceerd Nieuws
Auteur
19/11/2022 09:40

VIDEO: Het gevreesde artikel over "Tiran" Matthijs van Nieuwkerk is dan eindelijk gepubliceerd


Als je gisteravond vroeg in slaap bent gevallen kan het zijn dat je hét nieuws van avond gemist hebt. De Volkskrant is namelijk de afgelopen maanden bezig geweest met een onderzoek over Matthijs van Nieuwskerk. Die zou zich namelijk jarenlang behoorlijk misdragen hebben achter de schermen bij De Wereld Draait Door ((2005-2020). De top van BNNVARA is meerdere keren gewaarschuwd, maar zou niet hebben ingegrepen. Het artikel is vandaag ook in de papieren krant te lezen.

Angstcultuur

Uit het onderzoek, waar ruim 70 oud-medewerkers voor zijn ondervraagd, zou blijken dat er een angstcultuur heerste binnen het bedrijf en had Van Nieuwkerk regelmatig extreme woede-uitbarstingen. Mensen werden uitgescholden, toegeschreeuwd en geïntimideerd als ze hun werk niet goed deden. Dit leidde vervolgens weer tot de nodige stress, burn-outs en overspannen situaties, waar een aantal mensen anno 2002 nog steeds last van zou hebben.

Eerste reactie van Matthijs

Afgelopen vrijdag reageerde hij alsnog op het onderzoek, nadat hij in eerste instantie had aangegeven niet te willen reageren.

Dat we kennelijk toch niet iedereen een veilig en prettig gevoel hebben kunnen geven en dat het zelfs collega’s ziek heeft gemaakt, dat spijt me enorm,’ verklaarde hij. Nu zitten we met een aantal ongemakkelijke gedane zaken. Die nemen helaas geen keer, maar stemmen wel tot nadenken. Deze spiegel blijft in mijn kamer hangen. (bron: volkskrant)

Uiteraard worden er nu weer alle standaard discussies uit de mediakast getrokken: moet Matthijs gecanceld worden? Hadden waar slachtoffers niet veel eerder actie moeten ondernemen? Waarom zie niemand: "Matthijs, doe eens effe normaal joh!"?

Een aantal stukjes uit het artikel

Reactie van BNNVARA

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties