Dit is de bizarre reden dat Sepp Blatter de keuze voor Qatar een vergissing vindt Nieuws
Auteur
08/11/2022 11:30

Dit is de bizarre reden dat Sepp Blatter de keuze voor Qatar een vergissing vindt


Nu kan het aan ons liggen, maar volgens mij loopt het allemaal niet zo lekker rondom het WK in Qatar. Het gedoe rondom de mensenrechten, de 6.500 doden die er vielen tijdens het bouwen van de stadions, de pogingen om supporters om te kopen en ze lekker enthousiast over het land te laten doen: het toernooi moet nog beginnen maar lijkt nu al een van de meest besproken kampioenschappen te worden.

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter doet nu ook nog even een duit in het zakje door te melden dat hij de keuze voor Qatar een vergissing vindt, om een wel heel bijzondere reden:

Het voetbal en het WK zijn te groot voor een klein land als Qatar. Het ging om een foute keuze en ik droeg daar toen de verantwoordelijkheid voor als voorzitter van de FIFA.

Precies. Niet vanwege de schandalen en mensenrechten, maar omdat het land te klein is. Koekoek!

Het WK naar Nederland

Ook ons gezellige landje heeft dappere pogingen gedaan om het WK van 2018 én die van 2022 binnen te harken, maar dat mocht niet baten. Volgens Michael van Praag verliep die verkiezing ook niet helemaal eerlijk:

We wilden Bin Hammam (de toenmalige vice-voorzitter van de FIFA) overtuigen voor Nederland en België te kiezen. Uiteindelijk beloofde hij op ons te stemmen, maar daar is niets van terechtgekomen. [...] Ook wij hebben bij al die 22 stemgerechtigden gelobbyd. We mochten ze geloof ik een cadeautje van maximaal 100 dollar geven. Dat werd een shirt van Oranje met handtekeningen en wat chocolade. Acht van de 22 FIFA-leden beloofden op ons te stemmen. Na de tweede ronde hadden we twee stemmen. Zo ging het ook toen ik deelnam aan verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA en de UEFA. Zeg dan gewoon dat je nog twijfelt. Bah. (Bron: AD.nl)

Achteraf bleek dat de beste man steekpenningen had betaald voor stemmen op zijn geboorteland Qatar, waarop hij vlak voor de verkiezingen geschorst werd. Van Praag drong nog aan op onderzoek, maar dit is er nooit gekomen.

Het moment dat Qatar het WK 'won'

Een documentaire over hoe Qatar het WK kreeg

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair