Delen is lief

Email

Complotwappie Alex Jones moet bijna een miljard dollar boete betalen aan nabestaanden Sandy Hook

In 2012 was er een enorme schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse plaats Sandy Hook, waarbij 26 mensen om het leven kwamen. Daaronder 20 kinderen van 6 en 7 jaar. De dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse basisschool aller tijden, maar volgens Alex Jones (van de website InfoWars) was het allemaal fake news.

Een complot, opgezet om het wapenverbod er door te drukken, dat gebruik maakte van acteurs die de slachtoffers speelden. Dat je het denkt is één, maar dat je die theorieën de wereld in slingert is natuurlijk wel een iets ander verhaal, want zoals je je kunt bedenken waren de nabestaanden van de slachtoffers daar niet echt blij mee. Om maar eens een understatement te gebruiken.

Zij spanden een rechtszaak aan, waarbij ze ook aangaven dat Jones jarenlang goed geld verdiende met het "verspreiding van leugens" aangezien hij op dezelfde website ook producten en merchandise verkoopt. Ook zijn de nabestaanden jarenlang door aanhangers van Alex lastiggevallen en bedreigd. Jones trok zijn complot eerder al in, maar weigerde de nabestaanden zijn excuses aan te bieden. Hij kreeg eerder al vanuit de staat Texas een boete van 47 miljoen dollar opgelegd omdat hij zijn website vanuit die staat runde, maar daar komt nu dus nog het luttele bedrag van 965 miljoen dollar bij.

Pittig, want hij zou zelf "slechts" zo'n 10 miljoen aan vermogen hebben en een tijdje geleden in Texas zelfs een faillissement voor zijn bedrijf hebben aangevraagd. Een forensisch econoom zou echter hebben verklaard dat dat bedrijf 270 miljoen waard zou zijn, iets dat Jones uiteraard tegenspreekt. De zaak over dat faillissement wordt nog grondig onderzocht en zal nog wel even duren.

Uiteraard gaat Jones in beroep, dus wordt gegarandeerd vervolgd.

Artikel delen

Embed code

Soortgelijke artikelen

Topreactie (+)

Wie heeft hij verplicht om naar hem te luisteren, laat staan handelen? Valt het niet onder Freedom of Speech?

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail