BIOS uitlezen...
Complotwappie Alex Jones moet bijna een miljard dollar boete betalen aan nabestaanden Sandy Hook Nieuws
Auteur
13/10/2022 11:15

Complotwappie Alex Jones moet bijna een miljard dollar boete betalen aan nabestaanden Sandy Hook


In 2012 was er een enorme schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse plaats Sandy Hook, waarbij 26 mensen om het leven kwamen. Daaronder 20 kinderen van 6 en 7 jaar. De dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse basisschool aller tijden, maar volgens Alex Jones (van de website InfoWars) was het allemaal fake news.

Een complot, opgezet om het wapenverbod er door te drukken, dat gebruik maakte van acteurs die de slachtoffers speelden. Dat je het denkt is één, maar dat je die theorieën de wereld in slingert is natuurlijk wel een iets ander verhaal, want zoals je je kunt bedenken waren de nabestaanden van de slachtoffers daar niet echt blij mee. Om maar eens een understatement te gebruiken.

Zij spanden een rechtszaak aan, waarbij ze ook aangaven dat Jones jarenlang goed geld verdiende met het "verspreiding van leugens" aangezien hij op dezelfde website ook producten en merchandise verkoopt. Ook zijn de nabestaanden jarenlang door aanhangers van Alex lastiggevallen en bedreigd. Jones trok zijn complot eerder al in, maar weigerde de nabestaanden zijn excuses aan te bieden. Hij kreeg eerder al vanuit de staat Texas een boete van 47 miljoen dollar opgelegd omdat hij zijn website vanuit die staat runde, maar daar komt nu dus nog het luttele bedrag van 965 miljoen dollar bij.

Pittig, want hij zou zelf "slechts" zo'n 10 miljoen aan vermogen hebben en een tijdje geleden in Texas zelfs een faillissement voor zijn bedrijf hebben aangevraagd. Een forensisch econoom zou echter hebben verklaard dat dat bedrijf 270 miljoen waard zou zijn, iets dat Jones uiteraard tegenspreekt. De zaak over dat faillissement wordt nog grondig onderzocht en zal nog wel even duren.

Uiteraard gaat Jones in beroep, dus wordt gegarandeerd vervolgd.

Veel besproken

Veel besproken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties