Task failed succesfully: statushouders nemen in Utrecht massaal ontslag na verkrijgen woning Nieuws
Auteur
10/10/2022 11:15

Task failed succesfully: statushouders nemen in Utrecht massaal ontslag na verkrijgen woning


Er was een tijdje geleden genoeg ophef over, dus het verhaal dat Utrecht 6 weken lang alle beschikbare huizen voor statushouders ging reserveren om zo hun achterstand weg te werken kun je niet gemist hebben. Dat project is inmiddels afgerond, maar heeft wel een bijzonder staartje gekregen: een groot aantal statushouders heeft ontslag genomen.

Als woningbezitter geniet je namelijk een aantal voordelen, waaronder diverse toeslagen en ook is er altijd nog de uitkering waar je dan ook recht op hebt. Blijkbaar een stuk interessanter en lucratiever. dan het nemen van een baan. De gemeente Utrecht heeft inmiddels ook gereageerd:

Omdat we merken dat er soms toch onduidelijkheid over is, gaan we ze hier extra uitleg over geven. Onder meer over waarom werken een goede start is en waarom het toch loont om te (blijven) werken als je verhuist.

Een Utrechtse horeca-ondernemer zag in korte tijd maar liefst 5 personeelsleden vertrekken.

Ik snapte er niets van. Het zijn stuk voor stuk leuke medewerkers. Ze integreerden goed. Doodzonde. Ik heb ze nog bij me geroepen, maar ze bleven ervan overtuigd beter af te zijn met een uitkering en een huis.

Lekker bezig gemeente Utrecht!

Ook WNL besteedde er aandacht aan

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties