Delen is lief

Email

Task failed succesfully: statushouders nemen in Utrecht massaal ontslag na verkrijgen woning

Er was een tijdje geleden genoeg ophef over, dus het verhaal dat Utrecht 6 weken lang alle beschikbare huizen voor statushouders ging reserveren om zo hun achterstand weg te werken kun je niet gemist hebben. Dat project is inmiddels afgerond, maar heeft wel een bijzonder staartje gekregen: een groot aantal statushouders heeft ontslag genomen.

Als woningbezitter geniet je namelijk een aantal voordelen, waaronder diverse toeslagen en ook is er altijd nog de uitkering waar je dan ook recht op hebt. Blijkbaar een stuk interessanter en lucratiever. dan het nemen van een baan. De gemeente Utrecht heeft inmiddels ook gereageerd:

Omdat we merken dat er soms toch onduidelijkheid over is, gaan we ze hier extra uitleg over geven. Onder meer over waarom werken een goede start is en waarom het toch loont om te (blijven) werken als je verhuist.

Een Utrechtse horeca-ondernemer zag in korte tijd maar liefst 5 personeelsleden vertrekken.

Ik snapte er niets van. Het zijn stuk voor stuk leuke medewerkers. Ze integreerden goed. Doodzonde. Ik heb ze nog bij me geroepen, maar ze bleven ervan overtuigd beter af te zijn met een uitkering en een huis.

Lekker bezig gemeente Utrecht!

Ook WNL besteedde er aandacht aan

Artikel delen

Embed code

Veel besproken

Topreactie (+)

Als dit als een verrassing komt, ben je best wel dom! Hier ook zelfs bij de verse Oekraïeners dik nieuw huis en eerst werkten ze. Maar een paar maand later zitten ze alle thuis met een uitkering en doen ze niks meer. Lekker snel aangepast aan het luizenleven dat sociaal vangnet heet. en geef ze eens ongelijk! Waarom zou je ubberhaubt werken als je zonder ook kan leven? Net als tig kansloze tieners die enkel gamen en jaren handje ophouden tot ze 30+ zijn. Het percentage tieners die gaan werken is laag, de meeste werken daarnaast bewust tijdelijk zodat ze recht op een uitkering krijgen. minimale inzet is key. De meeste jonge medewerkers die van uwv moeten werken vallen halverwege de eerste werkdag uit. maar hebben dan weer aan verplichtingen voldaan en houden vrolijk het handje weer op. Een kansloos systeem! Kortom werken loont niet meer! We zijn doorgeslagen in de sociale ondersteuning. Laat mensen maar weer armoede kennen. Werken voor je geluk g*dver!!!

Reacties ()

Skoften app

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail