BIOS uitlezen...
Controversiële Netflix-serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer blijft online ondanks klachten Slachtofferhulp Nieuws
Auteur
07/10/2022 11:15

Controversiële Netflix-serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer blijft online ondanks klachten Slachtofferhulp


Een nieuwe dag, een nieuw gedoetje en vandaag hebben we de serie Monster voor je in de aanbieding. Je weet wel, die enorme successerie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, waarvan we gisteren nog het appartement lieten zien. Wat blijkt: Slachtofferhulp Nederland wil de serie namelijk offline.

Volgens de organisatie is Dahmer in de serie namelijk een 'krachtige, sterke man', terwijl de slachtoffers allemaal 'emotioneel en zwak' zijn. De dader zou enorm worden geromantiseerd en van nuance is er al helemaal geen sprake. Voorzitter Rosa Jansen vertelt:

Ons doel is om slachtoffers te helpen om na een vreselijke gebeurtenis weer de regie te nemen over hun leven. Door een Netflix-serie als Dahmer wordt die regie ze weer uit handen geslagen. (Bron: RTL Nieuws)

Vooralsnog heeft Netflix nog niet gereageerd, en gezien hoe de hele kwestie rondom Dave Chappelle is afgelopen vermoeden we ook niet dat de serie verwijderd gaat worden. Wel is inmiddels de LHBTQ-tag bij de serie weggehaald omdat ook dáár ophef over was. In Amerika waren vooral de families van de slachtoffers woest omdat ze vonden dat zij door deze serie het complete trauma opnieuw moesten beleven.

Voor de liefhebbers is er overigens ook goed nieuws: Netflix heeft vandaag Conversations With A Killer: the Jeffrey Dahmer Tapes online gezet.

De ophef in Amerika

De trailer van de serie

Veel besproken

Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair