FVD'er Van Houwelingen tweet foto van Ernst Kuipers met nazivlag, D66'er dient klacht in Nieuws
Auteur
26/09/2022 10:45

FVD'er Van Houwelingen tweet foto van Ernst Kuipers met nazivlag, D66'er dient klacht in


Forum voor Democratie doet het in de peilingen lang niet zo lekker meer als een aantal jaar geleden, maar waar ze nog wél goed in zijn is ophef creëren. Lukte vorige week nog prima door te suggereren dat Sigrid Kaag aan de "spy college" zou hebben gestudeerd, maar in dit geval gebeurde dat door een bewerkte foto op Twitter te gooien, waarop te zien is dat minister van volksgezondheid Ernst Kuipers een nazivlag hijst.

Schending van de gedragsregels

Uiteraard een Photoshopwerkje, dat de wereld in werd geslingerd door Pepijn van Houwelingen, kamerlid van Forum voor Democratie. Je kon er dan ook op wachten dat daar gedoe over kwam want tsjah, ministers met hakenkruizen in verband brengen getuigt nou niet echt van kamerlid-waardigheid. Jan Paternotte van D66 heeft inmiddels dan ook een klacht ingediend bij de Tweede Kamer wegens schending van de gedragsregels, en ook Ernst Kuipers heeft ondertussen gereageerd:

De associatie van collega Van Gennip en mij met het nazi-regime is stuitend. Het is een nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici. Daarom beraden wij ons op verdere stappen.

De originele vlag op de foto was overigens een exemplaar daarop logo’s van doelen voor verdere wereldwijde verduurzaming en werd door Kuipers zelf op Twitter gezet. Inmiddels heeft van Houwelingen de tweet vervangen voor eentje waarop Kuipers de communistenvlag hijst. Overigens lijkt hij nog wel achter zijn vorige tweet te staan.

De reactie van Jan Paternotte

De nieuwe tweet

Ook bij WNL werd de ophef besproken

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties