Sigrid Kaag snapt duurzaamheid niet en wil koffertje miljoenennota vervangen, Twitteraars weer boos Politiek
Auteur
21/09/2022 10:30

Sigrid Kaag snapt duurzaamheid niet en wil koffertje miljoenennota vervangen, Twitteraars weer boos


Mensen hebben bizar hoge energierekeningen en kunnen deze niet meer betalen, bedrijven dreigen om te vallen, er is nog steeds een oorlog in Oekraïne en daarnaast kunnen we nog wel een handjevol crises opnoemen, maar D66 (in de vorm van Sigrid Kaag) maakt zich liever druk om zaken die er écht toe doen: het koffertje van de miljoenennota die op Prinsjesdag altijd wordt gepresenteerd.

Nee, niet de plannen en begrotingen die daar binnenin zitten, maar het koffertje zelf want deze gaat vervangen worden door een "lichter en duurzamer" exemplaar, zo vertelde ze gisteravond bij Jinek. Ja, dat is inderdaad het nieuws waar heel Nederland op zat te wachten! Maareeeuh, mevrouw Kaag, niet om het een of het ander hoor, maar in dit geval is iets vervangen in plaats van blijven gebruiken NOOIT een duurzamere oplossing. Daarbij, het kreng (de koffer, niet mevrouw Kaag) is dan wel 75 jaar oud maar slechts 58 dagen gebruikt, want naast Prinsjesdag ligt dat ding natuurlijk gewoon in een kast.

Mensen op Twitter waren zoals altijd weer eens boos, want de meesten zien dit als stompzinnig en zelfs een bewuste actie van Kaag, zodat zij de geschiedenisboeken in zal gaan als "de strijder van het nieuwe koffertje". Waar hebben we het over. Hoe dan ook, de reacties waren zoals altijd om van te smullen, want volgens velen kan ze beter haar koffers pakken. Pun intended.

Het fragment uit Jinek

Go Twitter, go!

/ / Video van de dag

/ / Veel besproken

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties