BIOS uitlezen...
Jippie, wéér een nieuwe streamingdienst in aantocht: SkyShowtime start eind dit jaar in Nederland Tech
Auteur
06/09/2022 13:00

Jippie, wéér een nieuwe streamingdienst in aantocht: SkyShowtime start eind dit jaar in Nederland


Netflix, Amazon Prime, Videoland, HBO Max, Apple TV+, Disney+, Discovery+, NPO Plus, NLZiet, Kijk, Viaplay: in Nederland was er nooit echt een gebrek aan streamingdiensten. Levert een hoop gedoe op, want toen Disney en HBO naar Nederland kwamen trokken ze al hun content van alle andere diensten af. Logisch, maar het levert een enorm versplinterd landschap op. Dat wordt er eind dit jaar niet beter op, want dan doet SkyShowtime zijn intrede.

Dit is een streamingdienst van ViacomCBS en Comcast. Die hebben in Amerika beiden al een service, Paramount+ en Peacock, maar voor Europa worden die diensten gebundeld tot SkyShowtime. Je kunt er onder andere terecht voor films en series van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock, waarbij uiteraard ook weer originals gemaakt gaan worden.

Kostda?

Bronnen melden dat SkyShowtime vanaf het vierde kwartaal beschikbaar moet zijn, de prijs is vooralsnog onbekend maar zal waarschijnlijk €6,99 zijn aangezien dit ook het bedrag is dat je in Scandinavische landen af mag tikken. Dikke kans dat dat overigens een lokkertje is en dat daarna de prijzen keihard worden verhoogd maar hey, tegen die tijd ben je zo aan de dienst gewend dat je "niet meer zonder kan". Wij blijven ondertussen hopen op één overkoepelende, Spotify-achtige dienst voor video maar dat zal wel nooit komen.

Als alle streamingdiensten trailers zouden hebben

Poll

Poll

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties