BIOS uitlezen...
Demonstranten op het asfalt tijdens F1 in Silverstone, security sleept ze er hardhandig af Nieuws
Auteur
04/07/2022 10:30

Demonstranten op het asfalt tijdens F1 in Silverstone, security sleept ze er hardhandig af


Mocht je gisteren de race niet gezien hebben dan heb je absoluut wat gemist. Mocht je hem wél gezien hebben dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook wat gemist, namelijk dat er wat demonstranten van Just Stop Oil (die een paar maanden geleden al een voetbalwedstrijd verstoorden) het circuit op renden en op het asfalt gingen zitten.

Deden ze tijdens een rodevlagsituatie na de horrorcrash van Zhou Guanyu, maar er reden op dat moment nog steeds auto's op de baan. Weliswaar niet op racesnelheid en op weg naar de pitstraat, maar die komen toch nog net iets harder voorbij dan de gemiddelde straatauto, en het koppen van een voorvleugel is niet lekker.

F1-baas Stefano Domenicali reageerde woest:

Iedereen heeft het recht om zich uit te spreken over kwesties, maar niemand heeft het recht om de levens van anderen in gevaar te brengen. We willen de politie bedanken voor hun geweldige werk en moeten niet onderschatten hoe gevaarlijk dit was voor de coureurs, de marshals, de fans en de individuen zelf. Dit is niet acceptabel. Je mag tegen alles protesteren - we hebben vrijheid van meningsuiting - maar dit was op zijn zachtst gezegd echt belachelijk. (Bron: motorsport.com)

De protestactie werd niet in beeld gebracht door de officiële verslaggeving, maar inmiddels zijn er toch beelden vanaf de tribune.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Meer over
Delen

Reacties

Reacties