BIOS uitlezen...
Everton - Newcastle United stilgelegd omdat klimaatactivist zich aan doelpaal had vastgebonden Sport
Auteur
18/03/2022 13:00

Everton - Newcastle United stilgelegd omdat klimaatactivist zich aan doelpaal had vastgebonden


Protesteren is natuurlijk een prima manier om misstanden aan de kaak te stellen, maar om jezelf nou bij je strot aan een doelpaal te knuppen tijdens een voetbalwedstrijd? Mwah, we twijfelen, maar toch vond deze mafklapper dat nodig tijdens de wedstrijd Everton - Newcastle United.

Zijn boodschap? "Just stop oil". Na 5 minuten werd de man weggeknipt en kon hij van het veld worden afgesleept.

Achteraf bleek het om de 21-jarige Louis McKechnie, een Engelse student te gaan die op Twitter zijn actie in een video aankondigde:

Hallo, mijn naam is Louis McKechnie. Ik ben 21 jaar oud en ik studeer machinebouw. Ik sta op het punt om een voetbalwedstrijd te verstoren, en ik ben doodsbang. [...] Ik waarschuw mijn overheid om alles te doen wat ze kunnen om dit uit te laten komen. Maar ze breiden juist uit met olie en gas, wat het alleen maar erger maakt en het risico vergroot. We weten dit doordat het internationaal energiebureau (IEA) ons heeft opgelegd: geen nieuwe olie en nieuw gas vanaf 2021, indien de overheid serieus is over ons klimaat. We roepen gewone mensen op tot massaal burgerlijk verzet deze lente. Honderden en honderden mensen, van alle leeftijden, verenigen zich om zich te verzetten tegen nieuwe olie en nieuw gas. Stop nu met olie. Het is een no-brainer. (Bron: voetbalzone.nl)

McKechnie is een ouwe bekende, want hij heeft er net anderhalve maand gevangenisstraf op zitten vanwege het verstoren van het verkeer door zichzelf aan de vangrail vast te lijmen. Vindt 'ie overigens niet erg, want om zijn klimaatdoelen te behalen is hij bereid zijn hele leven in de bak door te brengen.

Zijn aankondiging op Twitter

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair