BIOS uitlezen...
Officiële aangifte tegen Danny de Munk vanwege verkrachting, zanger ontkent alles Shownieuws
Auteur
15/06/2022 10:15

Officiële aangifte tegen Danny de Munk vanwege verkrachting, zanger ontkent alles


Er gingen een tijdje geleden al wel geruchten, aangezwengeld door Yvonne Coldeweijer, maar inmiddels ligt er een officiële aangifte wegens verkrachting tegen Danny de Munk. Zou niet om dezelfde vrouw gaan, maar om een collega uit 2007 en 2008 tijdens de musical Ciske de Rat. Daarin speelde De Munk de hoofdrol, waarbij hij nauw zou samenwerken met het slachtoffer. Iets nauwer dan haar lief was blijkt nu, want zij geeft aan tegen haar wil allerlei seksuele handelingen te hebben moeten ondergaan.

Danny ontkent alles en is volgens zijn advocaat Royce de Vries zelfs "onthutst":

Cliënt is door politie en justitie niet geïnformeerd over een aangifte die tegen hem zou zijn gedaan over een gepleegd strafbaar feit van vijftien jaar geleden. Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten. Inmiddels is cliënt bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen. (Bron: Telegraaf)

Nou, écht onthutst kan hij na al die geruchten uit april niet zijn geweest, want ook die werden breed uitgemeten in de media en zorgden zelfs voor een intern onderzoek bij Stage Entertainment, de producent van Ciske de musical. Ook zij reageerden:

Naar aanleiding van de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag in de productie van Ciske de Rat in 2007, hebben we op 15 april jl. een oproep gedaan aan mogelijke betrokkenen om zich te melden. Daarnaast hebben we ook advies ingewonnen bij een extern, gespecialiseerd adviesbureau. Dit adviesbureau gaat nu eerst in gesprek met de betrokkenen en diegene die zich hebben gemeld. Ten behoeve van de zorgvuldigheid van dit proces en de belangen van alle betrokkenen willen wij hier verder geen uitspraken over doen. (Bron: Telegraaf)

De advocaat van de vrouw die aangifte deed geeft aan dat zijn cliënt geen enkel belang heeft bij de aangifte, anders dan "uiting te geven aan een ingrijpend strafbaar feit dat haar indertijd is overkomen en waarvan zij nog steeds de gevolgen ondervindt". Wordt vervolgd...

Yvonne verduidelijkt het nog even

Instagram/lifeofyvonne

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties