Voormalig marinier pislink op wapengekkies en zet de bizarre wapenwetten op een rijtje Nieuws
Auteur
30/05/2022 11:00

Voormalig marinier pislink op wapengekkies en zet de bizarre wapenwetten op een rijtje


In Amerika liggen voor de zoveelste keer de wapenwetten onder vuur, no pun intended. Na de schietpartij in Uvalde zwelde de discussie weer aan en roepen veel mensen om een verbod op (automatische) wapens. Helaas is de Amerikaanse wapenlobby waarschijnlijk te sterk (en zijn er teveel Republikeinen (plus een aantal democraten) die verandering tegenhouden) waardoor ook deze ophef weer zal gaan liggen om weer te exploderen bij de volgende schietpartij. Business as usual.

Toch zijn de wapenwetten in Amerika lichtelijk bizar te noemen. Deze ex-marinier wordt helemaal knettergek van al die wapengekkies en zet daarom in antwoord op een wapengekkie de geschifte regeltjes in de USA even op een rijtje. Toch wel een behoorlijk contrast tussen wat hij als marinier allemaal moest doen om een wapen te mogen gebruiken, terwijl een 18-jarig ventje rustig een winkel in kan lopen en een assault rifle aan kan schaffen.

De proef op de som

Eerder stelden tv-makers de wetten al eens op de proef door een ritje te maken met een 13-jarige. Ze lieten hem pogingen doen tot het kopen van bier, sigaretten, vieze boekjes, krasloten en wapens en je mag één keer raden waar de jongen mee thuis kwam en bij welke producten hij werd geweigerd... Lang leve Amerika.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties