BIOS uitlezen...
Dodelijkste schietpartij sinds 2012: 19 kinderen en 2 volwassenen dood bij shooting op basisschool in Texas Nieuws
Auteur
25/05/2022 09:10

Dodelijkste schietpartij sinds 2012: 19 kinderen en 2 volwassenen dood bij shooting op basisschool in Texas


Het was helaas weer raak vannacht: de 18-jarige Salvador Ramos richtte een bloedbad aan op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas. Hiervoor gebruikte hij een pistool en een geweer dat hij voor zijn 18e verjaardag had gekocht. Ramos zou eerst zijn auto hebben gecrashed, waarna hij de basisschool binnenging.
Hij schoot 19 kinderen en twee volwassenen dood en door zijn kogels is er ook een onbekend aantal gewonden gevallen: zeker twee mensen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een van hen zou de oma van de dader zijn.

De schutter kwam zelf door politiekogels om het leven, ook al droeg hij een kogelwerend vest. Over het motief van de Ramos is nog niets bekend, voor zover de politie kan achterhalen handelde hij alleen.

Salvadar Ramos op zijn Instagram

De wapens die hij gebruikt zou hebben

Naar verluidt zijn dit beelden van de schutter

Wapenwetten

Het is de dodelijkste shooting sinds 2012, toen een schutter op Sandy Hook Elementary School in Connecticut 26 mensen doodschoot, en het is voor veel mensen aanleiding om nog eens openlijk te twijfelen aan het Amerikaanse wapenbeleid. President Joe Biden reageerde ook, en ook hij vindt dat de wapenwetten moeten worden aangepast:

Ik had gehoopt dat ik dit niet nog een keer hoefde te doen toen ik president werd. Deze ouders zullen hun kind nooit meer zien, nooit meer met hen in bed springen en knuffelen. Als natie moeten we ons afvragen: wanneer gaan we in godsnaam opstaan tegen de wapenlobby?

Ook Steve Kerr gaf een emotionele toespraak

De coach van de Golden State Warriors zou over basketbal moeten spreken maar besloot de kans aan te grijpen om te protesteren tegen de wapenwet.

Een deel van de slachtoffers

Numero 212

Het bloedbad in Texas is tot zover de 212e 'mass shooting'. Klein detail: in 2022. Nee, maar verder werkt die wapenwet prima!

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties