Cancel culture richt zijn pijlen op Ricky Gervais vanwege "transfobe opmerkingen" Nieuws
Auteur
25/05/2022 10:35

Cancel culture richt zijn pijlen op Ricky Gervais vanwege "transfobe opmerkingen"


Weet je nog, vroegâh, toen je gewoon heerlijk kon lachen om lompe grappen van comedians en cabaretiers, en iedereen genoeg zelfspot had om eventuele opmerkingen richting jou kon relativeren? Potdikke wat was dat toch een mooie tijd hè... Helaas kan dat niet meer, want de cancel culture probeert nog steeds alle vormen van humor, kunst en andere zaken de nek om te draaien. Vandaag op het vizier: Ricky Gervais.

De beste man heeft namelijk een nieuwe Netflix-special genaamd "Supernature", en daarin neemt hij het op voor transgenders:

Ik steun alle mensenrechten. En rechten van transgender personen zijn mensenrechten. Wees zoals je wil zijn!

Echter maakt hij natuurlijk ook een paar grapjes, want tsjah, dat is nou eenmaal zijn beroep. Zo roept hij onder andere dat hij van de "nieuwe vrouwen" houdt, "die met baarden en piemels". Nou, da's genoeg, dan moet je kapot, dan moet je carrière eraan, je kent het riedeltje wel. Zo niet dan verwijzen we je graag nog even naar Dave Chappelle en het gedoe rondom zijn special "The Closer".

Sneeuwvlokjes op Twitter

Wij moesten lachen, maar op Twitter gaat men aardig los op de beste man. Voornamelijk gebruikers met vlaggetjes in hun username. Klein gelukje voor Ricky: het hele gedoe rondom Dave Chappelle heeft hem niet echt windeieren gelegd en heeft hem een heleboel gratis publiciteit opgeleverd. Het blijft toch bijzonder: maak grappen over de Holocaust, over dode baby's of over kanker (zoals Gervais in het verleden allemaal deed) en iedereen lacht. Maak een paar grappen over transgenders en alle sneeuwvlokjes willen je kapotmaken... Mooie tijd, dit.

Een paar voorbeelden

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

Meer over
Delen

Reacties

Reacties