Dave Chappelle wil met trans-activisten in gesprek, maar neemt niks terug Nieuws
Auteur
26/10/2021 10:05

Dave Chappelle wil met trans-activisten in gesprek, maar neemt niks terug


Nadat iedereen er inmiddels wel zijn plasje overheen heeft gedaan reageerde ook Dave Chappelle zelf op de ontstane ophef rondom zijn Netflix-special "The Closer". Dat deed hij door een fragment van een live-optreden op Insta te knallen, waarin hij een paar zeer duidelijke uitspraken deed.

Zo werd er vaak geroepen dat hij niet met de activisten in gesprek wilde. Fout, hij is daar blijkbaar dus niet eens om gevraagd. Dave geeft in het optreden heel duidelijk aan zeker wel in gesprek te willen, maar onder zijn voorwaarden: iedere aanwezige MOET de special van voor tot achter hebben bekeken, het gesprek vindt plaats op een plek en tijd van zijn keuze, en iedere aanwezige moet verklaren dat Hannah Gadsby niet grappig is. Voor de duidelijkheid: da's een comédienne die harde kritiek op Netflix uitte.

Chappelle vertelt ook dat hij documentaire gemaakt heeft over een voorstelling die hij tijdens de coronacrisis maakte, waarin hij de dood van George Floyd bespreekt. Je raadt het al: aan die film wil geen enkel bedrijf zich meer branden. Cancel culture in full effect.

Jullie zeggen dat jullie een veilige werkomgeving willen bij Netflix. Maar ik ben de enige die niet meer naar kantoor kan. [...] Geen filmbedrijf, geen studio, geen festival - niemand wil meer iets met deze film te maken hebben. Goddank voor Ted Sarandos en Netflix, hij is de enige die me nog niet heeft gecanceld.

We hopen in elk geval dat áls dat gesprek er komt dat dat integraal wordt uitgezonden. Ergens.

/ / Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

/ / Reacties