BIOS uitlezen...
McDonald's vertrekt na 30 jaar definitief uit Rusland vanwege oorlog met Oekraïne Nieuws Wikimedia Commons / Artem Svetlov
Auteur
16/05/2022 16:30

McDonald's vertrekt na 30 jaar definitief uit Rusland vanwege oorlog met Oekraïne


Op 31 januari 1990 ging in Rusland, in Moskou om precies te zijn, het eerste McDonald's-filiaal open. Vanaf 4:30 stonden zo'n 5.000 Russen urenlang in de rij om de Big Macs te proeven en er werden die dag alleen al 34.000 hamburgers verkocht. De prijs van een menuutje was toen wel exorbitant hoog, want de meeste Russen moesten daar een halve dag voor werken.

Een behoorlijk contrast met 30 jaar later, want nadat in maart alle vestigingen de deuren al sloten werd vandaag bekend dat McDonald's definitief uit Rusland vertrekt. Oftewel, 62.000 banen in 850 restaurants: poof, gone, al blijft het bedrijf hun werknemers wel betalen totdat het gehele koopproces achter de rug is. In een persbericht verklaarde de fastfoodketen:

De humanitaire crisis die is ontstaan door de oorlog in Oekraïne en het daaropvolgende onzekere klimaat, heeft McDonald's ertoe doen besluiten dat het vervolgen van onze zaken in Rusland niet langer houdbaar is.

De filialen worden verkocht aan lokale kopers, McDonald's hoopt dat de toekomstige eigenaar ook de werknemers zal overnemen. Wel een duur geintje voor ze, want dit vertrek gaat ze naar verluidt zo'n 1,3 miljard euro ksoten.

Zo ging het er 30 jaar geleden aan toe

Check dit ook even

Check dit ook even

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties