BIOS uitlezen...
No more Big Macs en Frappuccino's voor Rusland: McDonald's en Starbucks sluiten bijna 1000 filialen Nieuws BSR Agency
Auteur
09/03/2022 12:31

No more Big Macs en Frappuccino's voor Rusland: McDonald's en Starbucks sluiten bijna 1000 filialen


Op dit moment houdt Biden zich nog redelijk afzijdig - op het stopzetten van de import van Russische olie na - van alle ellende die zich momenteel in Oekraïne afspeelt, maar net als veel andere bedrijven hebben nu ook de fastfoodketen McDonald's, de veel te dure koffieboer Starbucks en 's werelds bekendste frisdrankmerk Coca Cola besloten alle filialen (voorlopig) in Rusland te sluiten. Dat zal ze leren. Of ome Poetin zelf hier daadwerkelijk van onder de indruk is weten we niet, want als hij na een avondje wodka achterover slaan zin in Maccie heeft, dan wordt er heus wel ergens een burgertje voor 'm gebakken.

Lange rijen bij de opening van het eerste McDonald's filiaal in Moskou

64.000 mensen in één klap werkloos

Voor wie dit wél ernstige gevolgen heeft zijn de 62.000 werknemers van McDonald's en 2.000 van Starbucks die van de één op de andere dag geen werk meer hebben. De 'Golden Arches' zitten al meer dan 30 jaar in Rusland en waren een ontzettende hit toen ze hun eerste restaurant in 1990 openden. Ook Coca Cola staakt - nadat er eerst ophef ontstond, omdat ze weigerden een statement te maken - alle activiteiten in het land.

Maar goed, Rusland kennende is dat een meteen mooie gelegenheid om al die bedrijven te nationaliseren en dan is dat probleem ook meteen opgelost.

De laatste burgers gaan als zoete broodjes over de online toonbank

Check dit ook even

Check dit ook even

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties