20 reacties op de enorme crash van cryptomunt Terra (LUNA) die daalde met 99.98% Crypto
Auteur
13/05/2022 12:28

20 reacties op de enorme crash van cryptomunt Terra (LUNA) die daalde met 99.98%


Ondanks dat er vannacht een mooie bounce heeft plaatsgevonden en Bitcoin inmiddels weer boven de $30.000 staat genoteerd, was de hele cryptowereld de afgelopen dagen vooral in de ban van de LUNA-crash. Terra (LUNA) en TerraUSD (UST) zijn in enkele dagen volledig in waarde verdampt; LUNA was op zijn hoogste punt op een kleine $120 waard en van UST was het de bedoeling dat het een stablecoin zou zijn met een vaste waarde van 1 dollar. Maar op dit moment is LUNA 0,00000992 dollar waard en krijg je voor 1 UST nog maar 14 dollarcent...

😭

Wat is er gebeurd?

In een notendop: de munt LUNA zit gekoppeld aan TerraUSD (UST), en die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar in een verhouding van 1:1. Althans, dat is de bedoeling. Door middel van algoritmes zou dit dus een vaste waarde van 1 dollar moeten hebben. Echter, op een gegeven moment was de stablecoin ongeveer 70% minder waard dan de dollar, waardoor veel investeerders in paniek hun LUNA hebben verkocht. En dit had natuurlijk weer als gevolg dat LUNA ook daalde in waarde. 

Forse daling Bitcoin

In tegenstelling tot andere stablecoins zoals USDT, wordt UST niet gedekt door echte dollars maar door Bitcoins. Gevolg: om de waarde van UST enigszins te behouden moesten ze een groot deel van de $3,5 miljard aan Bitcoins verkopen, waardoor ook de waarde van Bitcoin daalde tot onder de $30.000. Dit is de eerste keer sinds sinds juli 2021 dat dit gebeurde.

Algehele economische malaise 

Deze daling is echter niet alleen te danken aan de LUNA-crash. Op dit moment hebben alle financiële markten het loodzwaar. De meeste aandelen staan onder water, grondstoffen zoals goud en zilver worden alleen maar minder waard en de inflatie blijft voor iedereen een pijn in de kont. Investeerders zien het allemaal even niet meer zitten en doen de laatste weken maar één ding: verkopen.

20 reacties op de crash

Video van de dag

Video van de dag

Geluid aan 😂

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties