Nederland heeft zich weer eens kapotgeërgerd aan de Meilandjes in Chateau Bijstand TV
Auteur
05/04/2022 10:33

Nederland heeft zich weer eens kapotgeërgerd aan de Meilandjes in Chateau Bijstand


Tot zover is Chateau Bijstand, dat programma waarin de Meilandjes van een inkomen op bijstandsniveau zouden moeten rondkomen, een behoorlijk veelbesproken programma. Qua kijkcijfers nog helemaal niet zo beroerd (zo'n miljoen kijkers per aflevering) maar er is toch behoorlijk wat kritiek op hoe de familie zich in het programma gedraagt.

Zo was er eerder al de vraag of de Meilandjes überhaupt wel overnachten in hun sociale huurwoning (artikel hier) en na de uitzending van gisteren is er ophef op den Twitters over de zogenaamde drankregeling. Ze moeten rondkomen van 32 euro per dag en daarvan moest ook een buurtborrel worden georganiseerd. Houdt niet echt over en dus ging de familie over op creatieve manieren om geld drank te verdienen. Martien bood zich bij een kroeg aan om een avondje te werken in ruil voor wat flessen wijn, en Erica deed hetzelfde in een restaurant. Creatief, maar volgens kijkers totaal niet realistisch.

Van dit bedrag moeten ze rondkomen

Bijverdienen?!

Als je bij gaat verdienen word je namelijk gekort op je uitkering, en daarnaast is het voor een kroeg commercieel natuurlijk rete-interessant om Martien Meiland achter de bar te hebben. Dat ligt toch even anders als schrale Bennie met zijn uitkering komt vragen om een avondje bardienst... Het blijft natuurlijk een tv-programma dat draait om entertainment, maar met de bijstand en hoe zwaar het kan zijn om daarmee te dealen heeft het volgens de kijkers in elk geval niets te maken.

Sowieso geeft het programma niet echt een realistisch beeld, want van 32 euro moeten rondkomen is wellicht pittig als je er álles van moet doen. Kleding, schoenen, meubilair, onderhoud, sparen, noem het maar op. Als je er, zoals de Meilandjes, alleen boodschappen voor hoeft te doen is €224,- per week knap luxe...

Twitter ging ouderwets los

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties