Bizarre beelden: camera overbuurman legt explosie en instorten woning Oldenzaal vast Nieuws
Auteur
05/04/2022 08:58

Bizarre beelden: camera overbuurman legt explosie en instorten woning Oldenzaal vast


Gisteren vond er rond 9:45 een enorme explosie plaats aan de Hoefsmid in Oldenzaal (originele artikel hier) waarbij de complete woning instortte. Vader, moeder en dochter waren op dat moment in de woning maar konden onder het puin vandaan worden gehaald. Volgens burgemeester Patrick Welman zijn zij allemaal buiten levensgevaar, moeder en één van de dochters liggen met onbekend letsel in het ziekenhuis. De tweede dochter en de zoon van het gezin waren op dat moment niet in het huis aanwezig.

De woning werd tijdens de reddingswerkzaamheden gestut en leden van Specialisme Technische Hulpverlening (STH) waren met speciaal gereedschap aanwezig om alle slachtoffers veilig onder het puin vandaan te halen. Enkele buurtbewoners deden hun verhaal over de explosie:

Het was zo hard dat we het zelfs konden voelen. Vanuit mijn huis had ik precies zicht op de woning, die op dat moment in elkaar stortte. Ik hoorde de mensen schreeuwen.

Ook de burgemeester reageerde:

Als je de beelden ziet is het bijna niet voor te stellen dat mensen die in het huis waren er levend uitgekomen zijn. Dat is toch het geval. Mijn dank gaat uit naar de hulpdiensten die massaal uitgerukt zijn en ontzettend professioneel hebben gehandeld.

Een overbuurman legde de explosie en het instorten van de woning vast met zijn beveiligingscamera.

Beelden van achteren

De ravage bij de buren

/ / Op dit moment bekeken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

/ / Reacties