Miljonair uit tv-programma "Waar doen ze het van?" blijkt vermeende crypto-oplichter Vasco Rouw te zijn TV
Auteur
25/03/2022 15:00

Miljonair uit tv-programma "Waar doen ze het van?" blijkt vermeende crypto-oplichter Vasco Rouw te zijn


Na de uitzending van het EO-programma "Waar doen ze het van?", waarin wordt gekeken naar de financiële huishouding van diverse Nederlanders, viel vooral het miljonairsgezin Rouw op. Geld als water, een dikke Lamborghini onder de reet, net een nieuwe woonboerderij in Emmen gekocht á 1,2 miljoen en een maandelijks inkomen van zo'n 130K. Oftewel, smooth sailing en lekker doen waar je zin in hebt. De man des huizes was op zijn 15e een gamebedrijf begonnen en verdient zijn knaken tegenwoordig met crypto. Genoeg knaken, want in de aflevering was te zien dat de familie hun vlucht miste en daarom een privéjet ter waarde van €24.000,- wilde boeken. Da's toch lichtelijk schaamteloos te noemen.

Toch viel een aantal mensen iets op, want waar kenden zij deze man ook alweer van? Al vrij snel werd het duidelijk: het ging hier om Vasco Rouw, een van de mannen achter de cryptocoin XPose. Jeweetwel, waar inmiddels Radar aandacht heeft besteed en ook BOOS van Tim Hofman al een uitzending aan wijdde.

Pump & dump

Het leek er namelijk verdacht veel op dat dat een ordinaire pump 'n dump-actie is geweest, waarbij een paar mensen (waaronder Vasco) héél rijk zijn geworden, en een heeeeeeeeleboel andere mensen niet. Integendeel. Volgens journalist Aäron Loupatty, die er uitgebreid onderzoek naar deed, had het ook alles weg van een piramidespel, zo vertelt hij in zijn podcast. Duizenden jongeren staken geld in de munt, mede dankzij de inzet van BN'ers en andere influencers. Het ding steeg naar een waarde van 125 miljoen, waarna het ding weer als een kaartenhuis in elkaar stortte. Iedereen zijn inleg kwijt en Vasco een nieuwe Lamborghini.

De EO heeft inmiddels ook gereageerd:

Voor de opnames van Waar doen ze het van? volgden we het gezin Rouw tussen juni en december 2021. Vasco is een ondernemer die zich beweegt in een nieuwe en voor velen onbekende wereld. Dat maakt het ook interessant om hem te volgen. Uiteraard hebben wij alleen gasten in het programma waarbij, uit de informatie die wij hebben, geen mogelijk strafbare zaken blijken. We hopen vooral dat het de kijker aan het denken zet over de manier waarop ze zélf omgaan met wat ze krijgen. Het programma heet Waar doen ze het van? en niet ‘hoe komen ze eraan', tenslotte.

Mocht je de aflevering willen bekijken dan kan dat hier.

De trailer voor het nieuwe seizoen

Lekker investeren met Ali B.

Ook op Twitter regende het kritiek

Ook interessant

Ook interessant

Meer over
Delen

Reacties

Reacties