Oekraïense president Zelensky toont ballen van staal: "Ik ben hier, ik loop niet weg" Nieuws
Auteur
08/03/2022 10:15

Oekraïense president Zelensky toont ballen van staal: "Ik ben hier, ik loop niet weg"


Een nieuwe dag, een nieuw hoofdstuk in de Russische invasie van Oekraïne. Poetin heeft inmiddels een staakt-het-vuren aangekondigd in de steden Chernihiv, Kiev, Charkov, Mariupol en Sumy en deze zou om 10:00 ingaan zodat de steden geëvacueerd kunnen worden. Is niet de eerste poging, maar tot nog toe werden grootscheepse vluchtpogingen geblokkeerd door grootschalige aanvallen.

De Oekraïense president Zelensky moet het allemaal nog zien, want de eerder pogingen zag hij niet als een manier voor de burgers om te kunnen vluchten, maar juist om Russische troepen te evacueren. Een hoop inwoners zitten echter met smart op zo'n vluchtmogelijkheid te wachten; naar verluidt zouden alleen al in Mariupol meer dan 300.000 (van de 400.000 inwoners) mensen weg willen.

Zelensky toont ondertussen ballen van staal en kwam met een nieuwe video waarin hij heel duidelijk aangeeft dat hij niet zal vluchten en meteen ook even aangeeft wáár 'ie precies zit. Of dat handig is zullen we zien. Volgens sommigen is de video een reactie op Russische geruchten dat de president naar Polen zou zijn gevlucht. Oekraïne claimt ook dat ze ondertussen al 12.000 Russische militairen hebben gedood, in hoeverre dat waar is weet niemand.

Ondertussen dreigt Rusland de gaskraan dicht te draaien, als reactie op de dreigementen en sancties vanuit de rest van de wereld. Mocht je je gasrekening dus nu al hoog vinden: maak je borsjt maar nat...

De videoboodschap van Zelensky

Een item van WNL

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties