8 goedkopere alternatieven voor de muziek streamingdienst Spotify Muziek
Auteur
11/02/2022 14:01

8 goedkopere alternatieven voor de muziek streamingdienst Spotify


Op de beurs kreeg Spotify afgelopen week een flinke klap te omdat winstmarges tegenvielen en er een minder snelle stijging van het aantal nieuwe abonnees wordt verwacht. Daarnaast was er nog een rel rondom rondom de populaire podcaster Joe Rogan. Rogan, meestal nummer 1 in de hitlijst met best beluisterde podcasts, laat regelmatig omstreden sprekers over corona en vaccinaties aan het woord. Artsen en specialisten vroegen Spotify in te grijpen, maar muzikanten zoals Neil Young verwijderden vervolgens hun muziek uit protest.

Concurrentie op de markt

Net als Netflix heeft ook Spotify tegenwoordig een groot aantal concurrenten waar je in sommige gevallen voor minder geld ook nog eens meer voor terugkrijgt. De echte liefhebbers zitten waarschijnlijk al op Tidal waar je audio in 9216 kbps kunt luisteren en ook Amazon is de markt op meerdere gebieden aardig aan het penetreren met hun verschillende diensten.

Hoogste tijd voor een overzicht van 8 goedkopere en uitgebreidere alternatieven van Spotify!

1. Napster: 10 euro

Ooit begonnen als dé plek waar je vroeger je mp3's vandaan haalde, tegenwoordig een legale concurrent van Spotify, op al je apparaten te gebruiken en audiokwaliteit tot 320 kbps!

2. Amazon Music: 7 euro

Niet alleen is Amazon tegenwoordig een alternatief voor BOL, ook op muziekgebied willen ze de markt gaan overnemen. Met Amazon Music heb je toegang tot maar liefst 90 miljoen nummers in HD, reclamevrij en natuurlijk ook de optie om ze offline te beluisteren.

3. Tidal: 10 euro

Tidal zet vooral in op de echte audiofiel die geen genoegen neemt met matige kwaliteit. Hun standaardabonnement kost je ook €10 euro per maand en daar krijg je 80+ miljoen nummers in maar liefst 1411 kbps voor terug, maar de echte diehard gaat natuurlijk voor HiFi plus waarmee je muziek in 9216 kbps luistert. Kost je dan ook gewoon €20 per maand, maar dan heb je ook wel wat!

4. Deezer: 10 euro

Na je gratis proefperiode van 3 maanden, waarbij je 3 verschillende apparaten kunt koppelen, betaal je €9,99 per maand. Net als Spotify heeft ook Deezer een zogenaamd familie-abonnement (€14,99 p/m) waarbij 6 mensen van één account gebruik kunnen maken. Ook heb je de beschikking over de tool 'SongCatcher' die ala Shazam nummers kan herkennen als je ergens bent en wil weten welk nummer je hoort.

5. Apple Music: ~ 8,7 euro

Net als bij alle concurrenten heb je bij Apple Music de beschikking over miljoenen nummers, kun je ze offline luisteren, zijn er 30.000 playlists en natuurlijk op al je apparaten af te spelen. Natuurlijk krijg je hier ook dynamic head tracking voor je AirPods Pro en download je ze moeiteloos naar je Apple Watch!

6. SoundCloud Go: 6 euro

Ook SoundCloud staat ramvol met muziek. Hun database bestaat inmiddels uit meer dan 120 miljoen nummers en voor een schamele €5,99 per maand kun je hier geheel reclamevrij en natuurlijk ook offline naar luisteren. Wil je toegang tot de volledige catalogus en in hoge kwaliteit luisteren dan betaal je €9,99 voor SoundCloud Go+.

7. YouTube Music: 10 euro

Het grootste videoplatform ter wereld heeft niet alleen 300 miljoenmiljard video's op hun servers staan, ze hebben tegenwoordig ook, voor een tientje per maand, een streamingsdienst voor muziek! Net als de concurrentie luister je advertentie-vrij, offline en kun je je scherm gewoon uitzetten. Het grote voordeel is dat je met het premium-account ook Youtube-video's zonder reclame kunt kijken.

8. JUKE: 10 euro

JUKE is een streamingdienst van Nederlandse bodem waarmee je via je webbrowser of de Juke-app, maar ook via Airplay, Chromecast en Sonos kunt luisteren. Ook zijn er meerdere radiostations beschikbaar waar dj's hun eigen playlists voor hebben gemaakt. Helaas is er geen zogenaamd familie-abonnement beschikbaar.

Trending vandaag

Trending vandaag

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties