Netflix verhoogt wederom de prijs, maar er zijn genoeg goedkopere alternatieven TV
Auteur
22/01/2022 09:31

Netflix verhoogt wederom de prijs, maar er zijn genoeg goedkopere alternatieven


Vorige week kondigde Netflix aan wederom zijn prijzen te verhogen, nadat ze dit vorig jaar oktober ook al gedaan hadden. Vooralsnog gaat de meest recente verhoging alleen doorgevoerd worden in Amerika en Canada. Voor Nederland kost het Standaard-abonnement nu € 11.99, het Premium-abonnement is € 15,99 en de prijs van het Basic-abonnement is € 7,99.

Netflix daalt flink in waarde

Het nieuws van de prijsstijging, gecombineerd met een tegenvallend aantal nieuwe abonnees in Q4 van 2021, zorgde ervoor dat het aandeel van Netflix een behoorlijke val maakte; de waarde daalde met maar liefst 20%. Het aantal abonnees was inderdaad lager dan verwacht, maar relatief gezien niet schokkend. Netflix kreeg er maar liefst 8,3 miljoen nieuwe accounts bij, maar de financiële markt had op 8,4 miljoen nieuwe klanten gerekend. Wereldwijd heeft Netflix nu 221,8 miljoen abonnees.

Alternatieven voor Netflix

Netflix is natuurlijk niet het enige streamingplatform waar je allerlei series en films kan bingewatchen. Ze zijn wel de grootste met bijna 6000 films en series. Videoland heeft er ruim 2200, Disney+ moet het met een kleine 1900 doen en Apple TV+ is de kleinste aanbieder met 100 stuks.

Door de vele prijsverhogingen vragen we ons natuurlijk steeds vaker af of er leuke en goedkopere alternatieven zijn. Hieronder een aantal opties als je klaar bent met Netflix!

1. Prime Video: 3 euro

Het aanbod van Amazon Prime Video bestaat uit eigen films en series van de streamingdienst, de zogeheten Amazon Originals en aangekochte titels. De prijs is al heel lang € 3,- en dus een van de goedkoopste diensten.

2. Apple TV+: 5 euro

Het Apple TV+-aanbod in Nederland telt 100 films en series. Het volledige aanbod op Apple TV+ wordt in onderstaand overzicht weergegeven.

3. Hulu: 6 euro

Hulu is een Amerikaans platform en helaas alleen te gebruiken met behulp van een VPN en creditcard. Schatting aantal series en films: 4000. Standaard-abonnement (met advertenties) kost je € 6,- en voor € 11,- heb je 'm zonder advertentie-vrij.

4. Disney+: 9 euro

Met ongeveer 1900 titels kun je bij Disney+ genieten van films en series te zien van Walt Disney Studios met o.a. producties van Marvel, Pixar, docu’s van National Geographic en de intrigerende Star Wars-saga’s. En uiteraard kan je alle Disney klassiekers kijken.

5. Videoland: 5 tot 11 euro

Vroeger een fysieke videotheek van stenen, maar tegenwoordig een Nederlandse streamingdienst die vooral in het teken staat van Nederlandstalige films en series. In totaal kun je er op dit moment ruim 2200 films en series vinden.

Netflix niet meer de grootste

De vraag is natuurlijk of Netflix altijd de grootste blijft, maar volgens analisten zal Disney+ de streaming-gigant in 2026 voorbijgaan met het aantal abonnees:

Research firm Digital TV Research shared the prediction in a report, projecting that the number of subscribers to Disney+ would reach 284.2 million in 2026, down from a 294.0 million estimate the firm had made earlier in the year. In 2026, Netflix will have 270.7 million subscribers, down from an earlier estimate of 286.0 million. In a February report, the firm had forecast that Disney+’s user base would surpass Netflix’s in 2026

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties