Vrouwelijke werknemers John de Mol maken paginagrote advertentie: 'het ligt niet aan de vrouwen' Nieuws
Auteur
21/01/2022 09:31

Vrouwelijke werknemers John de Mol maken paginagrote advertentie: 'het ligt niet aan de vrouwen'


Na de spraakmakende uitzending van #BOOS, die in 14 uur tijd inmiddels al meer dan 7 miljoen keer is bekeken, werd ook John de Mol aan het woord gelaten die even daarvoor de uitzending mocht zien.

Dit is een statement van verdrietige vrouwen die bij Talpa werken, die met stijgende verbazing en het schaamrood op de kaken hebben aangehoord wat de reactie was van John de Mol op de vragen van Tim Hofman. We vinden het heel goed dat hij daar is gaan zitten, maar zijn ook teleurgesteld dat hij vrouwen oproept om zich vooral te melden bij de juiste loketten. Dat zegt veel over een cultuurverandering die nodig is binnen het bedrijf, maar ook in de mediawereld en maatschappij.

Naar eigen zeggen is John de Mol in al die jaren maar van één melding op de hoogte geweest, namelijk die van zijn zwager Jeroen Rietbergen, maar volgens hem waren er voor de andere vrouwen wel genoeg mogelijkheden om aan de spreekwoordelijke bel te trekken. Bij elke productie zijn er zogenaamde 'loketten' aanwezig waar dit soort misstanden gemeld kunnen worden.

Vrouwen hebben kennelijk een soort schaamte, ik weet niet wat het is, maar ik wil me er graag in verdiepen. [...] al die loketten en maatregelen hebben kennelijk niet het gewenste effect hebben gehad

Ook kon hij zich niet voorstellen dat een persoon als Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland, mede dankzij het leeftijdsverschil, een zeker aanzien (en dus machtspositie) had, puur om het feit dat hij (aangetrouwde) familie van hem was.

De paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad

De tv-wereld die de tv-wereld bespreekt

"Beste John, het ligt niet aan de vrouwen"

Poll

Poll

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties